7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Halk oyunlu okul kermesi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde hizmet veren Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu yararına şehir meydanında kermes düzenlendi.

İlçenin köklü okulları arasında yer alan ve birkaç bin lira borcu olduğu söylenen Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu’nun okul aile birliği, borçları karşılayabilmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kermes standı açtı. Edremit Belediyesi’nin de katkı sağladığı kermeste, annelerinin evlerinde yaptığı giyim ve gıda maddelerini satışa sunan öğrenciler, para kazanmanın heyecanını yaşadı.

Okul Aile Birliği Başkanı Leyla Akbınar, okul yararına her yıl birkaç kes kermes düzenlediklerini söyleyerek, “Okulumuzun borcuna katkı sağlayabilmek için düzenlediğimiz kermesimize birlik üyesi velilerimiz büyük destek verdi. Gördüğünüz gibi öğrencilerimiz de satışları gerçekleştiriyor. Satışlarımızı etkilediğini düşündüğümüz için de okulumuzun halk oyunları ekibi halka folklor gösterileri sunuyor. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yöresel kıyafetler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan halk öğrencilerin oluşturduğu oyunları ekibi, vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi ve büyük alkış topladı. Okul Aile Birliği yönetimi, kermesten bekledikleri geliri elde ettiklerini ve paranın okul yararına kullanılacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 17:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?