3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hamile köpeğe kurşun yağmuru

ŞEHİR EŞKIYALARI GEBE SOKAK KÖPEĞİNİ KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kimliği belirlenemeyen şehir eşkıyaları, gebe bir sokak köpeğini kurşun yağmuruna tutarak ağır yaraladı.

Sabah saatlerinde kendisi gibi veteriner olan eşini otomobiliyle çalıştığı Ayvalık Belediyesi'ne ait mezbahaya bırakan Serkan Vural, yol kenarında kanlar içinde yatan bir köpek olduğunu fark etti. Aracını durdurup zavallı hayvanın yanına giden Vural, kanlar içindeki sokak köpeğinin gebe olduğunu ve bir şehir magandası tarafından kurşunlanmış olduğunu anladı. Kanlar içindeki hayvanı temizlik işleri ekiplerinin yardımıyla belediyeye ait köpek bakım çiftliğine götüren genç veteriner, yaralı sokak köpeğine ağrı kesici ilaçlarla ilk müdahaleyi yaptığında, zavallı hayvanın hem ön sağ bacağından, hem de göğsünden kurşunlanmış olduğunu gördü.

Mezbahada geceleri çalışan personelin, otomobilleriyle yoldan geçen magandaların havaya ve başı boş hayvanlara ateş ettiğini söylediğini anlatan Vural, "Dün gece de mezbahada çalışan arkadaşlarımız sabaha karşı silah sesleri duymuş. Bir köpeğin geceyi yırtan feryatlarının ardından dışarı çıktıklarında, karanlık olduğu için yaralı hayvanı bulamamışlar. Sabah mezbahanın veterinerliğini yapan eşimi iş yerine bıraktığımda, tesadüfen yol kenarında kanlar içinde yatan gebe sokak köpeğini fark ettim" diye konuştu.

Saçmanın biri hayvanın bacağını kırarken, üçüncü saçmanın göğsünü yaraladığını belirten veteriner Serkan Vural, meslektaşı Özgür Öztürk'ten yardım isteyerek, köpeğin röntgen filmini çektirdi. Vural, ameliyat ettikleri köpeğin sakat kalabileceğini söylerken, bunu yapanların yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

ŞEHİR EŞKIYALARI GEBE SOKAK KÖPEĞİNİ KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU
ŞEHİR EŞKIYALARI GEBE SOKAK KÖPEĞİNİ KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU
ŞEHİR EŞKIYALARI GEBE SOKAK KÖPEĞİNİ KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 14:25:01
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 15:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?