6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hanımlar marifetlerini sergiledi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde acılan kurslar meyvelerini vermeye başladı.

6 aydır devam eden ve 5 ayrı kategoride acılan, kurslara 83 kişi ilgi gösterdi. 55 kursiyer sertifika aldı.
Altınova Atatürk Kültür Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışında Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Balıkesir Halk Eğitimi Başkanı ve Milli Eğitim Şube Başkanı Şadi Özbek, Ayvalık ilçe Milli Eğitim Müdürü Latif Korkmaz, Ayvalık Halk Eğitimi merkezi Müdürü M. Kemal Doğrul, Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Uslanmaz, Altınova Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocabıyık, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş ile kursiyerler hazır bulundu.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Kemal Doğrul yaptığı açılış konuşmasında, “Giyim, biçki, dikiş, el sanatları, Türk işi el sanatları kursları ve engelli vatandaşlarımıza yönelik el sanatları takı ve ahşap boyama kursları tamamlanmıştır. Kursların amacı vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmeleri, aile ekonomisine katkı sağlamaları, onları tüketici olmaktan kurtarmak, kendileri ve çevrelerine faydalı birey olmalarını sağlamak. Kadınlarımız ve kızlarımız el işi göz nuru olan 98 gün ve 686 saatlik çalışmalarının sonucunda ,her birini kutluyorum’’dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Korkmaz ve İl Halk Eğitimi Başkanı Şadi Özbek, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer’den kursiyerlerin el işlerini satabilmeleri için yer konusunda yardımcı olacağına inandıklarını belirtti. Başkan Asım Sürer ise, “Elbette İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışır ve bayan kardeşlerimizin hazırladıkları el işi göz nuru malzemelerini satabilmeleri için her türlü yardıma hazırız. Aile bütçesine katkı sağlamaları için bize düşeni yaparız” dedi.

Bu arada, kursiyerler evlerinde yaptıkları, börek, kurabiye, kek ve tatlıları gelen davetlilere ikram etti. Üç gün boyunca açık kalacak olan sergi vatandaşlar tarafından gezilebilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?