6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Harçlıklarıyla kurban bağışı yaptılar

(ÖZEL HABER) ONLARA KURBAN OLUNUR

Balıkesir'in merkeze bağlı Bakacak köyündeki taşımalı merkez olan ilköğretim okulundaki öğrenciler harçlıklarından biriktirip Kızılay'a kurban bağışında bulundular. Bağış için alt limit olan 275 lirayı harçlıklarından ayırdıkları 25 kuruş, 50 kuruş, 1'er lira ile tamamlayan miniklerin bu yardımı herkesi duygulandırdı.

Balıkesir-Bakacak Şehit Yüksel Bayhan İlköğretim Okulu'nda görevli Görsel Sanatlar ve Kızılay Kulübü Rehber Öğretmeni Kadriye Demirel, öğrencilerle Kurban Bayramı hakkında sohbet ederken böyle bir fikrin ortaya çıktığını ve her şeyin iki gün içinde olup bittiğini anlattı. Kadriye Demirel, "Öğrencilerimizle Kızılay kulübü toplantısında Kurban Bayramı hakkında sohbet ederken, 'başka insanlar et yiyemiyor, fakir insanlar var' diye konuşurken hep birlikte aklımıza böyle bir şey geldi. Müdür bey ve öğretmen arkadaşlarımızın da desteği ve öğrencilerimizin sağ duyusuyla böyle bir şey gerçekleştirdik, mutluyuz" dedi.

Öte yandan, Bakacak Köyü Şehit Yüksel Bayhan İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler de bu kampanyaya böyle bir şekilde katkıda bulunmaktan duydukları sevinç ve mutluluğu dile getirdiler. Okulun Kızılay Kardeşlik Kulübü Başkanı Havva Düşünen, "Arkadaşlarımız iki gün içinde elinden gelen yardımı getirdi. Harçlıklarımızdan kattık. 1 lira, 50 kuruş, 2 lira. Bu yardımı yaptığımız için mutluyuz" derken, diğer öğrenciler de Kızılay'ın önemini, bu kurumu sevdiklerini, Kızılay sayesinde muhtaç olanlara kurban eti ulaştırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, kendileri gibi diğer okullardaki öğrencilerin de bu kampanyayı devam ettirmelerini dilediklerini söylediler. Okuldaki öğrencilerin harçlıklarını nasıl biriktirdiğini anlatırken duygulanan Balıkesir Kızılay Şube Müdürü Süleyman Kara, "Öğrencilerimizden bir simit parasından 50 kuruş, 25 kuruş biriktirerek ihtiyaç sahibi olan, evinde bir parça ete ihtiyacı olanlara ulaşması için kurban bedeli olarak 275 TL.'yi toplayıp bize göndermeleri öyle duygulandırdı ki, öğrenciler konuşurken ağladık" diyerek hislerini ifade etti. Kızılay Şube Müdürü, Kızılay Kulübü'ndeki öğrencilere özel kumbara hediye etti.

 

50 KURUŞ HARÇLIĞI DAHİ GÖREMEYENLER YARDIM ETTİ

Okul müdürü Raşettin Dağ ise öğretmen ve öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtti. Kampanyadan Kızılay'ın gönderdiği afişlerden öğrendiklerini söyleyen Dağ, Kızılay'ın her zaman yanında olacaklarını kaydetti. Öğrencilerin çok anlamlı bir faaliyet gerçekleştirdiğini belirten Raşettin Dağ, "Kampanya bize il milli eğitim aracılığıyla resmi yazılarla ulaştığında bunu öğrencilerimizle paylaştık. 2 gün içinde bir kurban bağışı miktarına ulaştılar ve bu bağışımızı şubeye teslim ettik. 275 lira bir kurban bağışı için alt limit. Köy şartlarında bu öğrencilerimizin bir çoğu belki 50 kuruşu 5 gün boyunca harçlık olarak kullanan, göremeyen öğrencilerimiz de var. Okulumuz 8 tane köyün bir arada eğitim öğretim gördüğü bir yer. Öğrencilerimize ve velilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

25 kuruş, 50 kuruş ve 1 liralık bozuk paraları teslim alan Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, "Türkiye iyilikte birleşiyor, Kızılay ile kurbanlarınız gerçek amacına ulaşıyor sloganıyla Balıkesir Kızılay Şubesi olarak yola çıktık. Bu yolda çok ilginç hadiselerle karşılaştık. Bakacak Şehit Yüksel Bayhan İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin kendi harçlıklarından toplayıp biriktirmiş oldukları paralarla kurban bağışında bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Balıkesir'de halkımız çok ciddi şekilde bize ilgi ve alakasını gösterdi, teveccühte bulundu. Geçmiş yılların kat ve kat üzerinde kurban bağışı aldık. Geçen sene kesilen kurbanların tamamı Balıkesir'deki ihtiyaç sahibi 5 bin 24 kişiye ulaşmak suretiyle dağıtılmıştır. Bu yılki hedefimiz 10-15 bin kişiye ulaşmak" dedi. Bakacak köyündeki ilkokul öğrencileri yaptıkları yardımın verdiği mutluluk ve gurur ile herkesin Kurban Bayramı'nı kutladılar. Balıkesirli minikler bütün Türkiye'ye örnek oldular.

(ÖZEL HABER) ONLARA KURBAN OLUNUR
(ÖZEL HABER) ONLARA KURBAN OLUNUR
(ÖZEL HABER) ONLARA KURBAN OLUNUR
(ÖZEL HABER) ONLARA KURBAN OLUNUR
(ÖZEL HABER) ONLARA KURBAN OLUNUR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 15:32:05
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 15:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?