7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Hasat değerlendirme toplantısı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Ticaret Borsası, Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürlüğü (TMO) ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yeni hasat dönemi için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bandırma Ticaret Borsası’nda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Borsa Başkanı Halit Sezgin, hasat döneminin herkesi mutlu etmesini dileyerek, “Bandırma buğdayı bir marka haline gelmiştir ve ülkenin her yerinde kalitesiyle Pazar bulma şansına sahiptir. Borsamızdaki satış fiyatları, genelde Türkiye’nin en yüksek fiyatı oluyor. Bir yılda borsamızda 120 bin ton buğda işlem görüyor.

Bu rakamın daha da artmasını bekliyoruz” dedi. TMO Bandırma Şube Müdürü Mihrali Umucu da, Bandırma Ticaret Borsası’nda yapılacak olan alımlarda AB standartlarını uygulayacaklarnı belirterek, “Bizim amacımız çiftçinin ürünlerini gerçek değerinde satmasıdır. Ticaret Borsası’nda, haftanın 7 günü de alım yapacağız. Çiftçinin ürün bilgilerini, internet aracılığıyla gerçekleştirip, ürün bedellerini bir ay içinde ödeyeceğiz” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Osman Sefa Uyar’da rekolte kaybı yaşamamak için sorumluluk bölgelerindeki 245 bin dekar alanda süne mücadelesi yaptıklarını söyledi. Müdür Uyar, yaptıkları ciddi süne mücadelesi sonunda sünede önemli bir sıkıntı yaşanmayacağını düşündüklerini söyledi. Uyar, bölgedeki ürün rekoltesinin ülke ortalamasının üzerinde olmasını tahmin ettiklerini de kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 10:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?