6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hasılatlarını Gazze'ye bağışladılar

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden Filistin için anlamlı bir bağış yapıldı. İlçedeki Dursunbey Seyahat firması, bir günlük hasılatını Gazze'ye bağışladı. Resmi yardım hesabına yatırılan 4 bin TL.'nin dekontu Kaymakam İbrahim Küçük'e verildi.

Dursunbey Seyahat, Filistin'deki Gazzelilere bir günlük kazançlarıyla destek oldu. Dursunbey-Balıkesir arasında yolcu taşımacılığı yapan otobüs şirketi yetkilileri İlyas Dağlı ve Nihat Tufan, ilçe pazarının kurulduğu Cuma gününün gelirini Gazze'deki mağdur Müslümanlara bağışladıklarını açıkladı.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük'ü makamında ziyaret eden İlyas Dağlı ve Nihat Tufan, bankaya yatırdıkları 4 bin TL.'nin dekontunu Kaymakam Küçük'e teslim ettiler. Dursunbey Seyahat yetkilileri Nihat Tufan ve İlyas Dağlı, "Gazze'de yaşanan İsrail zulmünün ardından buradaki Müslüman kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına katkı sağlamayı amaçladık. Bunun için de şirketimizin bir günlük kazancını bağışladık. Hasılat gününü özellikle ilçe pazarının kurulduğu gün olarak belirledik ki, rakamın daha yüksek olmasını istedik. Gazze'deki mağdur kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım edebildiysek ne mutlu bize. Müslümanlara yapılan zulümler ve oyunların durdurulmasını istiyoruz. İnsanlık katliamı olan bu tür saldırılara duyarsız kalınamaz" diyerek hislerini ifade ettiler.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük ise yapılan bu bağışın çok anlamlı olduğunu Müslümanların önemli günlerinden olan Cuma günü kazançlarını bağış yapmalarının da ayrı bir önem taşıdığını kaydetti. İbrahim Küçük, Dursunbey Seyahat firmasının yetkililerine yaptıkları bu anlamlı bağıştan dolayı teşekkür etti. Türk insanının çok duyarlı olduğunu belirten Kaymakam Küçük, Türk milletinin gerektiğinde çok kolay şekilde bir araya gelebildiğini, bu hasletin Türk insanının genlerinde var olduğunu söyledi. Dursunbey Seyahat yetkilileri İlyas Dağlı ve Nihat Tufan Müslümanlara yapılan oyunların durdurulmasını İnsanlık katliamı olan bu tür saldırılara duyarsız kalınamayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 17:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?