7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Hastaların ultrason cihazı isyanı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde geceleri ultrason cihazının çalışmamasının hastaları mağdur ettiği bildirildi.

İlçe merkezinde yaşayan ve motor tamiratı işinde çalışan Önder Maitimur, 8 aylık hamile olan eşi ve doğmamış bebeğinin Ayvalık Devlet Hastanesi'nde mesai ve akşam saatlerinde nöbetçi görevliler tarafından kullanılmayan ultrason cihazı yüzünden sürekli başka il ve ilçelere sevk edildiğini iddia ederken, eşinin bir gün yolda doğum yapacağından endişe duyduğunu belirtti.

Bu duruma isyan eden genç baba adayı, ISO belgesine sahip bir devlet hastanesinin bu konularda duyarsız kaldığını belirterek, "Doktorların tavsiyesine göre, 8 aylık hamile olan eşim bir hipertansiyon hastası, geç saatlerde yükselen tansiyonu nedeniyle kendisinin ve bebeğimizin sağlığı için sık sık ultrasona girmesi gerek. Ancak Ayvalık Devlet Hastanesi'nde akşam saatlerinde görevli doktor, ebe ve hemşireler tarafından kullanılmayan ultrason cihazı yüzünden eşimi ve doğmamış bebeğimi refakatçi olmadan İzmir Yeşilyurt Atatürk Araştırma Hastanesi'ne yatırmak zorunda kaldım. Aklım karım ve bebeğimde" dedi.

Sosyal güvencesi olarak sadece yeşil kartı olduğunu söyleyen genç adam, çaresizliğini Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'a ve ilçedeki Sağlık Gurup Başkanlığı'na bildireceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 17:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?