3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hastalıklara çamurlu tedavi

Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki Ilıcaboğazı Çamur Kaplıcaları, çeşitli hastalıklarına deva bulmak isteyen vatandaşların akınına uğruyor. 

Susurluk'a bağlı Kepekler köyündeki Ilıcaboğazı Çamur Kaplıcaları her yaz sezonunda yerli yabancı binlerce kişiyi ağırlıyor. Çamurundaki zengin mineraller ve kimyasallar sayesinde bel fıtığından, romatizmaya, deri hastalıklarından kırıkların tedavisine kadar çok sayıda hastalığa iyi geldiğine inanılan kaplıcaya gelen vatandaşlar, çamurları üzerlerine sürerek saatlerce bekliyorlar. Çamur Kaplıcası İşletmecisi Şura Turizm Şirketi Müdürü İhsan Bıyık, kaplıcanın yüzlerce yıllık tarihi olduğunu belirterek, "Bu tarihi kaplıcaları Cenevizliler bulmuş, Bizanslılar ve Osmanlılar dönemlerinde de yeniden imar edilip kullanılmış. Şifalı çamur kaplıcalarımız romatizma, siyatik, kireçlenme, bel fıtığı, çocuk felçleri, cilt hastalıkları, kırık ve çıkık sonrası hareketsizlikleri, kadın hastalıklarının tedavisinde faydalıdır" dedi. 

Kaplıca işletme ortaklarından Ömer Boztepe ise, vatandaşlardan gördükleri talep nedeniyle tesisleri yenileyerek 120 yatak kapasitesine çıkardıklarını söyledi. Kaplıcadan fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip 68 derece sıcak su çıktığını kaydeden Boztepe, kaplıcalara Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşların da büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?