6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hastane'de yangın tatbikatı

Balıkesir'in Edremit ilçesi Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı yapıldı. Devlet Hastanesi'ndeki tatbikatta heyecanlı dakikalar yaşandı.

Edremit Belediyesi İtfaiyesi tarafından Edremit Devlet Hastanesinde çıkabilecek olası bir yangına karşın yangın tatbikatı düzenlendi.

Yangın söndürme, mahsur kalan hastaları kurtarma, yaralıları bir başka sağlık kuruluşuna sevk etme gibi pratiklerin kazanılması, personel ve donanımların gözden geçirilmesi amacıyla gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.

İtfaiye Amiri Necip Kutsi Yaşar, ”Sağlıklı kurtarmanın ne canlar kurtardığını iyi biliyorum. Bu amaçla hastanede bir tatbikat yapıldı. Gerçeğini yaşamayı istemeyiz ama olabilecek bir yangında eksiklik ve aksaklıkları görmek açından da önemli bir tatbikattır" dedi.

Binanın içinden yükselen dumanlar arasında kalan hastalar ve hasta yakınları İtfaiye ekipleri ve hastane personeli tarafından tek tek kurtarıldı. Yangın tatbikatına vatandaşlar ve hastane çalışanları büyük ilgi gösterdi.112’nin katılmadığı, hastaların da ilgi ve heyecanla izlediği yangın tatbikatında yangın içerisinde kalan hastalar tek tek kurtarılıp belediye ambulansı ile olay yerinden uzaklaştırıldı. Yangın ve kurtarma tatbikatının ardından hastane önünde çıkarılan yangın da anında yapılan müdahale ile söndürüldü. Başhekim Edip Özkoç'un da yangın söndürme tüpünü kullanarak ateşi söndürdüğü tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Hastane Müdürü Levent Göksu, yangın tatbikatlarının olası bir yangın sırasında hastane personelinin panik yapmadan nasıl davranması gerektiği konusunda büyük önem taşıdığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?