3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hastaneden yeni doğan bebeklere hediye

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yeni binasına taşınan Devlet Hastanesi, hastanede doğan bütünbebeklere tulum hediye ederek, ailelerine de bebek bakımını anlatan kitapçıklar veriyor. 

Bir süre önce yeni binasına taşınarak tam donanımlı hizmet vermeye başlayan Edremit Devlet Hastanesi'nde yeni doğan her bebeğe yaklaşık 6 aydır tulum hediye edilirken, bebeklerin ailelerine de, bebek bakımını anlatan kitapçıklar veriliyor. İlk kez bir devlet hastanesinde bu ve benzer hizmetlerle karşılaştıklarını söyleyen hasta ve hasta yakınları, hastanenin tıp fakültesi gibi hizmet verdiğini söyledi. 

Diğer servislerde olduğu gibi doğum servisinde de hizmet anlayışında sınır tanınmadığını, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarına cevap verebilmek için her türlü yola başvurduklarını belirten Başhekim Dr. Edip Özkoç, "Hastanemizde doğan kız bebeklere pembe, erkek bebeklere de mavi renkli tulumlar idaremiz tarafından hediye ediliyor. Bununla da kalmayarak, bebeklerin anne ve babalarına, hastanemizin bastırdığı ve yanlarından hiç ayırmayacakları bir bilgilendirme kitapçığı veriyoruz. Kız bebek dünyaya getiren hasta odalarının kapılarına pembe, erkek bebek dünyaya getiren hastaların odalarının kapılarına da mavi renkli süslemeler yaptırıyoruz. Bu sayede acil doğum yapan annelerin mağduriyeti gideriliyor, kitapçıklar sayesinde anne ve babalar bilinçlendiriliyor ve göz zevkine hitap eden süslemelerle de anne ve babaların hastane ortamında bulunma sıkıntısı ortadan kalkmış oluyor. Yeni uygulamalarımız hasta ve hasta yakınları tarafından takdirle karşılanıyor, sürekli tebrik ve teşekkürler alıyoruz" diye konuştu.

BEBEKLERE DOĞDUKLARI GÜN SAĞLIK KARNESİ 

Hastanede yeni doğan her bebeğin anne ve babalarına verilen ve kapağında "T.C. Sağlık Bakanlığı Edremit Devlet Hastanesi Bebek Dostu Bir Hastanedir" yazılı kitapçık, bebeğin sağlık karnesi gibi de kullanılıyor. Kitapçığın ilk sayfasında, bebeğin kimlik bilgileri, kan grubu, doktorunun, hemşiresinin isimleri, doğum saati, doğum şekli, burcu, kilosu, boyu gibi bilgiler yer alıyor. Kitapçığın ikinci sayfasında ise, bebeğin 15 ay boyunca her ay yapılacak kilo ve boy ölçüleri sonuçlarının kaydedileceği liste bulunuyor. Kitapçığın üç, dört ve beşinci sayfaları ise, tamamen anne ve babalara yönelik. Bu sayfalarda, anne ve babalara bebeklerini nasıl doyuracaklarından nasıl tutacaklarına kadar geniş bilgiler yer alıyor. Kitapçığın altıncı sayfasında bebeğin tüm aşılarının işleneceği bir tablo yer alırken, arka kapağında ise, bebeğin ilk kontrol sonuçları ile ilk 6 aydan 24. ayına kadarki muayene tarihleri yer alıyor. Bu kitapçıkların yanında, yine anneler için bastırılan bir el broşürü de dağıtılıyor. Broşürün ön yüzünde annelerin doğum çantalarında mutlaka bulundurması gerekli olan malzemeler yer alırken, arka yüzünde de emzirmeye yönelik bilgilere yer veriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?