3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hastaneye askerler yetiştirdi

Balıkesir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu kapalı olan Ilıca beldesinde 18 yaşındaki hamile gelin, doğum sancıları artınca askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre, yolları kar yağışı yüzünden kapalı olan Balya ilçesine bağlı Ilıca beldesinde ikamet eden 1.5 yıllık evli Ebru Öksüz (18), sabah saatlerinde doğum sancıları başlayınca Kayalar köyüne götürüldü.

Sağlık ekiplerinin burada doğumun gerçekleşmesinin riskli olduğunu söylemesi üzerine, Ilıca Belediyesi kanalıyla Balıkesir Askeri Üssü'nden helikopter talep edildi. Bilgileri teyit eden askeri yetkililerin onayı ile havalanan helikopter, kısa sürede Kayalar köyüne inerek hamile kadın ile kayınvalidesini aldı. Önce Balıkesir Asker Hastanesi'ne götürülen Ebru Öksüz, buradan ambulansla Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne sevk edildi. Burada doktorlar tarafından kontrolden geçirilen genç anne adayı, hemen doğumhaneye alındı. Öksüz, sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Tam vaktinde yapılan müdahale ile bebeği ve kendisinin hayatı kurtulan Ebru Öksüz ve eşi Hüseyin Öksüz, çok mutlu olduklarını kaydetti. Ailenin henüz isim vermediği bebeğin göbek adını hemşireler "Kardelen" koydu.


Mutlu sonla noktalanan maceralı doğumun ardından baba Hüseyin Öksüz, Ilıca Jandarma Komutanlığı ile 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 02:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?