7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Hastaneye tapu iptal davası

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde yapımı yılan hikayesine dönen Astım Hastanesi hakkında tapu iptal davası açıldı.

Altınoluk Belediyesi'nin, 1997 yılında, tapuya, 2007 yılına kadar hastanenin bitirilip açılmaması durumunda arsanın belediyeye iadesi amacıyla şerh koydurduğu öğrenildi.

Tapu iptal davası açan belediye, hastanenin işletmesine de talip oldu. Belediye Başkanı İsmail Aynur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz 11 yıl önce hastane yapılması için Şahinderesi bölgesinde belediyemize ait arsayı şartlı olarak satmıştık. Hastane inşaatı bitme aşamasına geldiğinde, nedeni anlaşılamayan bir şekilde yıkılıp yeniden yapılma isteği geldi. Altınoluk'un gelişmesine katkı sağlayacağına inandığımız bu projenin heba edilmesine ve yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Tapuya satış esnasında şerh koymuştuk. Hukuki işlemlere başladık. Belediye avukatımız tapu iptal davası açtı. Hastanenin el değiştirmesi esnasında 10 yıl içersinde bitirilme ve hizmete açılması şartımızı unutmuş olabilirler. Bu durumda yer belediyeye geri kazandırılacaktır. Belediye olarak gerekirse biz işletiriz. Binanın inşaatında sorun yok. Yapı kullanma iznini zaten biz veriyoruz" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'A' tipi hastanene ruhsatı alamayınca, yatırımcısı tarafından daha fazla masraf yapmamak için yeniden yapılması kararlaştırılan Astım Hastanesi, Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yaşayan Türk yatırımcı Aysel Erbudak tarafından 2004 yılında Süleyman Güzel, Aslan Güzel ve Behzat Özkahraman'dan satın alınmış ve şimdiye kadar 3 buçuk milyon dolar harcanan hastane inşaatı, çeşitli sebeplerle bitirilememişti.

Hollanda'da yaşanan Türk yatırımcı Aysel Erbudak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, "Belediyenin açmış olduğu tapu iptal davası doğrudur. Bu iptal davasını neye dayanarak açtığı ise meçhuldür. Biz burayı hatırı sayılır bir para ödeyerek aldık. Altınoluk Belediyesi bu arsayı ihale yolu ile o zamanın şartlarına göre iyi bir paraya encümen kararı ile satmış. Belediyenin imzalamış olduğu sözleşme uzaktan yakından bizi bağlamıyor. Çünkü bizden önce alanlarla tamamlanmadı diye mahkemelik dahi olmuşlardır. Yeri belediyeden almadık. Tapu da kesinlikle ve kesinlikle söylüyorum şerh yoktur. Tapu, normal bir tapu, nasıl olması gerekiyorsa aynen öyle bir tapudur ve de Aysel Erbudak üzerinedir. Neye dayanarak binanın yıkım kararını aldığımızı sorarsan; bir inşaatı yaparken başvuracağınız en güvenilir yer neresidir? Tabii ki belediye. Eğer belediyenin size vermiş olduğu inşaatla ilgili statik raporları o inşaata ait değilse, siz belediyeden aldığınız raporları incelettiğinizde binanın bazı katlarının sağlam olmadığı size rapor edilmişse ne yapardınız? Sağlam olmayan inşaata devam mı edersiniz, yoksa bizim aldığımız kararları mı alırdınız? Biz politikacı değiliz. Ne seçim kazanma derdimiz var, ne de seçim kaybetme derdimiz. Biz yatırımcıyız. Para pul için, çıkarlar için insanların hayatıyla kesinlikle oynamamız mümkün değildir. Biz yolumuza hastane konusunda devam edeceğiz. Bu devam etmeyi de birilerinin baskısı ile falan değil, birilerinin gönlünü hoş tutmak için değil, tamamen ülkeme yararlı olmak, yurt dışında sağlık konusunda ne imkanlar varsa onların aynısını kendi ülkemde tüm insanlara sunmak için yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?