6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hat sanatı sergisi ilgi gördü

Balıkesir'de, Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile hat sergisi açıldı. Belediye hizmet binasındaki serginin açılışını Belediye Başkanı İsmail Ok yaptı.

Balıkesir'de eczaneci olan Mümin Çetin, 8 yıl önce hobi olarak başladığı hat sanatında büyük bir ilerleme kaydetti. Hobi olarak başlayıp sanat haline dönüştürdüğü Hat sanatını çok sevdiğini söyleyen Mümin Çetin, büyük emek sarf ederek hazırladığı 90'ın üzerindeki eserini sergiledi. Hat ustası Mümin Çetin, "Sekiz yıl önce Hat'ta merak ile başladım. Büyük usta olan Yusuf Sezer, Ali Hüsrevoğlu ve Ali Toy'dan dersler aldım. Hat'ın bütün çeşitlerini yazmaya çalışıyorum. Sekiz yıldan bu yana 90'nın üzerinde eser yaptım. Bu benim dördüncü sergim" dedi.

Serginin açılışını yapan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, sanatçı Mümin Çetin'i kutlarken, sergiyi gezip eserleri dikkatle inceledi. Belediyedeki Hat sergisinin tüm vatandaşlara açık olduğu, dileyenlerin beğendikleri eseri satın alabileceği bildirildi. Sergi, Kutlu Doğum Haftası boyunca (20 Nisan'a kadar) açık kalacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 10:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?