6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hat ve tezhip sergisi

Balıkesir'de, hat ve tezhip kursunu bitiren, "Balıkesirli Öğrenciler Sergisi", Belediye Sergi Salonu'nda açıldı. Sergi büyük beğeni topladı.

Belediye Sergi Salonu'ndaki serginin açılış törenine, Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı İsmail Ok, hat sanatçısı Yusuf Sezer, Tezhip Öğretmeni Reyhan Erol ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.
hat sanatçısı Yusuf Sezer, 46. sergiyi açtıklarını belirtti. 2005 yılındaki, "Her ilde bir sergi, her eve bir eser" sloganıyla başladıklarını anlatan Yusuf sezer, bu tür kurs ve sergiler yaygınlaşırsa, ata yadigarı ve kültür mirası olan bu sanatların genç nesiller tarafından ilgi göreceğini, bu konuda gösterilecek olan teşvikin önem taşıdığını söyledi.

Hat sanatçısı Sezer, "'Sanat ve marifet, iltifat görmediği yerden göç eder' demişlerdir. Bizler de bu kursların dört yıldır sürmesini, bu iltifata bağlıyoruz. Sanatçıların İstanbul'dan Anadolu'ya çıkarma yapmaları birçok vilayetimizde bu tür sanat faaliyetlerinin başlamasına ve canlanmasına sebep olmuştur. İşte bunun bir örneği de burada görülmektedir" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını söyleyerek, sergideki eserleri yapan öğrencileri ve hocalarını kutladı. Sergiyi gezen Vali Selahattin Hatipoğlu da, hat sanatçısını yürekten kutladığını söyledi. Hatipoğlu, "Belediyemizi de, bu tür etkinliklere her zaman olan desteği nedeniyle tebrik ediyorum" dedi.

Ülkenin tanınmış hat üstatlarından Hattat Yusuf Sezer ve tezhip öğretmeni Reyhan Erol'un öğrencilerine ait 46 eserin yer aldığı sergide, hat ve tezhip sanatının güzel örnekleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dört yıldır Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen ve Balıkesir Belediyesi tarafından desteklenen kursu bitiren öğrencilerin sergisinde sülüs tarzında tezhip eserlerle, nesih tarzında hat çalışmaları yer aldı. Sergiyi gezenlere Hattat Yusuf Sezer ve tezhip öğretmeni Reyhan Erol tarafından hat ve tezhip sanatları ile ilgili bilgiler verildi, çalışmalardan uygulamalı örnekler gösterildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?