7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Havran Barajı'nda yarasa engeli aşıldı!

HAVRAN BARAJI’NDA MUTLU SON

Balıkesir’in Havran ilçesinde yapımı tamamlanan barajda yarasa sorunu aşıldı.

Suni mağaranın yapılması sonrası bazı yarasaların hala uyanmaması ve ışıkla uyandırılacağı şeklindeki açıklamalardan sonra yarasaları suni mağaralara geçişinin sağlandığı açıklandı.

Ak Parti İl genel meclis üyesi İbrahim Yılmaz Duman, aylardır üzerinde çeşitli spekülasyonların yapıldığı Havran Barajı’ndaki yarasa sorununun çözüldüğünü söyledi.

Duman, “Devletimiz Havran’da dünyaya örnek olacak bir projeye imza atmıştır. Yetkililerle sürekli irtibat halindeydik. Biran önce yapımı tamamlanan barajın bir an önce faaliyete geçmesini sabırsızlıkla bekliyorduk. Halkımıza da bu konuda sabırlı olmalarını ve yetkililere güvenmelerini telkin ediyorduk. Bu çabalarımız bugün meyvesini verdi. Yarasalar yapılan yapay mağaraya taşındı. Gelecek nesillerimize karşı sorumlu ve duyarlı olmamızdan dolayı içimiz gayet rahattır. Ekolojik dengenin her geçen gün bozulduğu dünyamızda gelecek nesillere yaşanabilir, bir dünya bırakma misyonunu üstlenen ve bu konuda büyük risk olan DSİ yetkililerine hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından 8 türden 20 bin yarasanın yaşadığı, Türkiye'nin ikinci büyük yarasa yaz kolonisinin barındığı barajda bulunan yarasalar için 350 metre uzunluğunda ikinci yeni mağara Şubat ayında tamamlanmış ve yarasaların uyanmaması nedeniyle yapay mağaraya taşınamamıştı.

Bu arada tamamlanan baraj da ekolojik dengenin bozulmaması için geçtiğimiz Ekim ayında su tutulmasına başlanacakken yarasalar nedeniyle barajda su tutulması bugüne kadar ertelendi. 72 milyon Tl'ye mal olan barajda şimdi ne zaman su tutulmaya başlanacağı ise bölge halkı tarafından merak konusu oldu

HAVRAN BARAJI’NDA MUTLU SON
HAVRAN BARAJI’NDA MUTLU SON
HAVRAN BARAJI’NDA MUTLU SON
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 17:40:33
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 17:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?