6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Havran Çayı'nda balık ölümleri

Balıkesir’in Havran Çayı'nda yüzlerce balığın ölü olarak su yüzüne ve kıyaya vurması üzerine Kaymakam Fatih Genel araştırma başlattı.

Balık ölümlerinin sebebinin ise, çay suyunun siyah oluşu nedeniyle zeytin yağı fabrikasından direk deşarj yapıldığından kaynaklanmış olabileceği ileri sürüldü.

Olay üzerine Kaymakamı Fatih Genel, Jandarma Komutanı Alim Yıldırım, Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz ve Çiftçi Koruma Malları Başkanı Adem Yakut ile birlikte çay kenarında incelemelerde bulundu.

Genel, “Beş santim boyunda dere balıklar ölüleri ile dolmuş. İlçe Tarım ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne durumu bildirdim. Teknik heyet iki saat içinde gelerek inceleme başlattı. Sonuçları bekliyoruz. Balık ölümlerinin sebebi atık madde ise elbette sorumlular hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ancak mevsimselde olabilir. Havaların çok sıcak seyretmesi nedeniyle çayda su her yıl kesiliyor. Su azaldığı için oksijen yetersizliğinden de toplu balık ölümleri olmuş olabilir. İlk kez yaşanıyor"dedi.

Demokrat Parti Basın Sözcüsü Afif Kökden ise, “Çay'a akıtılan kostik yada kimyasal madde ne varsa tespit edilmeli. Buradaki ölü balıkları kuşlar yiyor. Buda kanatlı hayvanlara bulaşıcı hastalık saçabilir, yine akan su ile Havran halkı tarla ve bahçe suluyor. Tahlil sonucu bir an önce açıklanırsa iyi olur çayın ekolojik yapısı bozulmamalı” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 10:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?