5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Havran Edremit’in beldesi değil!

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANI HASAN LOFÇALIOĞLU:

Balıkesir’in Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu katıldığı bir radyo programında, ilçelerinin Edremit’in gölgesinden çıkacağını söyleyerek, “Havran, Edremit’in beldesi değildir” sözleriyle dikkat çekti.

Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, geçtiğimiz gün, “TGRT Fm” isimli radyo istasyonunda yayınlanan Av. Zehra Birsen Yamak'ın sunduğu “Yürüyen Merdivenler” isimli şiir programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Lofçalıoğlu şunları söyledi; “Rahmetli Halil Soyuer anısına belediye olarak düzenlediğimiz şiir yarışmasına tüm şiir sever dostlarımızı bekliyoruz. TGRT fm ve sizlere verdiğiniz önemli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Havran, Körfezde buram buram tarih kokuyor. Havran deyince akla, leblebisi, höşmerimi, nar, mandalinası, tarihi yapıtları hepsi var. Ancak tanıtım yeterince yapılamadı. Örneğin Çanakkale Savaşları’nda kaldırdığı mermi ile düşman gemisini batıran Kocaseyit Havran'lıdır. Ancak daha yakın zamana kadar ders kitaplarında Edremit yazmıştır. Yine Havranımızın yetiştirdiği yüzlerce güftesi beste olmuş, 15 yakın şiir kitabı çıkarmış, ülkemizi dünya şairler gününde temsil etmiş olan sanat ve siyaset dünyası tarafından çok sevilen rahmetli Halil Soyuer hocamız Havranlıdır. İlçemizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Bundan sonra Havran'da bazı şeyleri değiştireceğiz. Havran Edremit'in gölgesinde kalmayacak. Havran Edremit'in beldesi değil, Edremit gibi ilçedir. Rahmetli hocamızı 10 Temmuz tarihinde hem saygı ve sevgi ile anacağız, hem de belediye olarak kültürel bir faaliyet gerçekleştirmiş olacağız. Yarışmanın organizasyonluğunu Gazeteci Şair Hasan Akar yapacaktır.”

Yürüyen Merdivenler programı sunucusu Av. Zehra Birsen Yamak ise, Halil Soyuer'in çok değerli bir şair olduğunu belirterek, Belediye Başkanını canlı yayına davet edip, “Ben her hafta programımda şiir yarışmasından bahsedeceğim” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 17:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?