6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Havran eski evleriyle anılacak

Balıkesir’in Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu,eski evlerin restore edilmesi halinde ilçenin kültürün merkezi olacağını bildirdi.

Lofçalıoğlu, meşhur Hocazade Konağı, Kaymakamımız Fatih Genel’in girişimleri ile müze olabilmesi için çalışmaları sürüyor. İhalesi yapıldı. Balıkesir'den bir firma 470 bin TL karşılığında ihaleyi aldı. Çalışmaların 8 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Böylece Havran güzel bir müzeye sahip olacak. Atatürk'ün kaldığı Terzizade Konağı gibi eski yapıları restorasyon yaptırabilirsek, ilçemiz kültür turizmin merkezi haline gelir. Bölgemiz turistleri her yönüyle cezp ediyor.

Bu arada Körfez Havaalanı'nın uluslararası uçuşa açılması ile yurt içi ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı konukların uğrak yeri olacak. Gündemimizdeki bir diğer konu ise çevre yolundaki ölüm kavşağı geçtiğimiz hafta iki gencimizin yaşamını yitirdiği yolda şimdiye kadar 14 kişi yaşamını yitirdi. Havran Belediyesi, Büyükdere Belediyesi ve Küçükdere muhtarlığı ile el ele vererek bakanlığa ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Buradaki kavşağın garajın bulunduğu yere alınmasını istiyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?