3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Havran incirine Avrupalılardan ilgi

Balıkesir Havran ilçesinde incir üreticisi, inciri başta Amerika, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihraç edebilmenin sevincini yaşıyor. 

İşadamı Süleyman Ergamalıoğlu,"1972 yılından beri bu işle uğraşıyorum incir sayesinde yanımda 15 kişiye iş imkanı sağladım. İncire yurt dışından özellikle Avrupa'dan büyük talep geliyor. Avrupalılar inciri Hıristiyan inançlarına göre kutsal bir meyve olarak görüyorlar. Bu nedenle yılda 350 ile 400 ton incir işleniyor. Bu yılki Türkiye rekoltesi 57 bin ton. Havran'ın sadece zeytini mandalini höşmerimi yanında bir de inciri var" dedi. 

Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Önder ise çok şanslı bir bölgede yaşadıklarını belirterek, "Deniz ve dağ turizmi ile körfez tüm zenginliklerini içinde barındırıyor. İlçemizde kabuğunu kırmaya başladı. Narenciye, zeytin ve zeytinyağının en iyisi ilçemizden çıkıyor. Yine önemli geçim kaynağı olan incir'de bizim bölgemizde yetişiyor. Yakın zamanda Kocaseyit'in memleketi Havran incir ile anılacak. Süleyman Ergamalıoğlu gibi cesur girişimci iş adamlarımızı kutluyorum" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:46:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?