6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Havran yemyeşil

Havran Belediyesi tarafından yapılan park ve ekilen ağaçlarla ilçenin çehresi değişti.

Havran Belediye Başkanı Levent Gökalp, Hamambaşı Mahallesi Yarbaşı Meydanı'na 400 metrekarelik umuma açık park yapıldığını söyledi. Parkın taban ve duvarlarının pres tuğla kaplaması ile yapıldığını belirten Gökalp, ahşaptan gölgelik ve pergola yapılarak oturma alanları oluşturulduğunu ifade etti. Havuzun ve parkın iç kısmının aydınlatılmasının da yapıldığını anlatan Gökalp, "Parka, belediye meclisi kararıyla 'Ömer Çavuş' ismi verildi. Yeni Mahalle Muhsin Kayalı Caddesi'ne de park ve çocuk bahçesi yapıldı. Park içerisine çocuk oyun grupları konularak, oturulmak üzere pergole gölgelik yapıldı. Bu parkın ismi de belediye meclisi kararıyla 'Şehit Polis Faruk Durukan' olarak belirlendi" dedi.
Yeni Mahalle Sakarya Caddesi'nde ise meydan düzenlemesi yapıldığını hatırlatan Gökalp, meydan içerisine yeşillendirme çalışması ve ahşaptan gölgelik yapıldığını kaydetti. Atatürk Heykeli'nin kaidesinde de Kurtuluş Savaşı'ndaki kadınlar ile Kocaseyit'in taş kabartmasının yapıldığını ifade eden Gökalp, meydana da belediye meclis kararıyla 'Fuat Soylu' isminin verildiğini açıkladı.

Kızılay Meydanı'na pres tuğla ile üçgen şeklinde yeşil alan düzenlenerek içerisine misinalı perda havuz yapıldığını da vurgulayan Gökalp, "Camii Kebir Mahallesi Menderes Caddesi pres tuğlayla kaplanarak buraya 'Şehit Polis İsmail Yurtger Parkı' ismi verildi. Çiğitzade Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ne pres tuğla ile havuz, çiçeklik ve oturma grupları yapıldı. Parkın ismi belediye meclis kararı ile 'Şehit Onbaşı Erol Özen' olarak belirlendi. Yine Tekke Mahallesi Mehmet Çalışır Caddesi'ne de pres tuğla ile havuz, çiçeklik ve oturma grupları yapıldı. Parkın içerisine ahşap gölgelik yapıldı. Parkın ismi yine belediye meclis kararı ile 'Şehit Üsteğmen Tanju Baytekin' olarak belirlendi. Camiikebir Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde de park düzenlemesi yapıldı" diye konuştu.

Vatandaşlar belediyenin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, "Yeşillik Havran'a yakışıyor. Soluk alabileceğimiz alanlar oluşturulmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Parklara şehitlerimizin isimlerinin verilmesi ise ayrı bir önem taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 19:08:48
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 19:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eser özkaya IP: 78.176.39.xxx Tarih : 19.01.2009 12:30:02

BENCE BU BİR DÜZENLEME DEĞİL,HEP BÖYLE KALMAZ ÇÜNKÜ HER GELEN YENİLEME ALTINDA DÜZENLEMEYAPILIYOR BİRİ GELİYOR ASFALT YAPAR BİRİ GELİR TAŞ DÖŞER,BİRİ GELİR PARK,BAHÇE YAPAR AMA BU İŞLERİ KİMSE DÜZGÜN YAPAMIYOR,ÇOÇUK OYUNCAĞINA DÖNDÜRDÜLER VE BEN BU KONUYA ÇOK ÜZLÜYORUM HAVRAN!LA OYNUYORLAR