3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Havran'a modern otogar

Balıkesir'in Havran ilçesi modern bir otogara kavuşuyor. 

Yapımına 2004 yılında başlanan ve 2006 yılının ilk yarısına kadar bir çivi bile çakılmayan otogarın büyük bir hızla devam ettiğini bildiren Havran Belediye Başkan Vekili Levent Gökalp, "Havran-Balıkesir karayoluna birleşik 13 bin metrekarelik alana yapılan otogarın bir bölümü Havran Taşıyıcılar Kooperatifi (HOŞKOP) ile Kamyoncular Kooperatifi ve köy minibüslerine tahsis edilecek" dedi. 

Garaj için şimdiye kadar harcanan tüm masrafları kendi öz kaynaklarından karşıladıklarını ve inşaatın şu anda yüzde doksanın bitme noktasına geldiğini belirten Gökalp, "Amacımız otogarı ilçemizin kurtuluş günü olan 8 Eylül tarihind yetiştirmekti. Ancak araya 3 büyük meydan düzenlemesi ve bitirilen hizmetler girince yetiştiremedik. Santral garajının yapımı sırasında en kaliteli malzemeyi kullanmak istedik. Amacımız bu kalıcı hizmetimizden halkımızın uzun yıllar yararlanmasıdır" diye konuştu. 

Çevre duvarlarında özel taş kullanacağını belirten Gökalp, tüm kapıların fotoselli otomatik olacağını, ahşap malzeme olarak MDF kullandıkları,nı garajın yapımı sırasında hiçbir yerden destek almadıklarını, halktan aldıklarını hizmet olarak geri sunduklarını söyledi. Gökalp, otogarın ilçeye hareket getirerek, birçok kişiye de yeni iş imkanı sağlanmış olacağını sözlerine ekledi. 

7324 metrekarelik otogar içerisinde bekleme salonu, satış büfeleri, araç dinlenme, durma, park ve yolcu indirme bindirme yerleri olacak. Ayrıca kamyonlar için özel bir yer ayrılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?