3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Havran'da dağ turizmi

Balıkesir'in Havran ilçesinde kaymakamlığın öncülüğünde dağ turizmi başlatıldı. 

Kaymakam Fatih Genel, Havran'ın çiftçiliğin yan ısıra köylerin alternatif dağ turizmi ile de gelişerek adını duyurup yeni gelir kapısının açılabileceğini söyledi. Bir araya gelen doğa tutkunu daire amirleri, çevreciler, fotoğraf santaçıları ve gazetecilerden oluşan grup, Kaymakam Fatih Genel öncülüğünde ilçeye bağlı Taşarası köyünden Çakırdere köyü Kozdere mahallesine kadar 13 km'lik zorlu parkurda trekking yaptı. 

Ekip, Havran'da belediye tarafından tahsis edilen araçla Eğitim ve Sosyal Yaşamı Destekleme projesi kapsamındaki Taşağarası köyüne gitti. Köylülerin kahvaltı sunmalarının ardından ekip Çam Tarla mevkiinde yürüyüşe devam etti. Akşam saatlerinde Kozdere'ye varan ekip, şehirden bir günlüğüne uzaklaşıp Kazdağları'nın ayrı bir coğrafi ve bitki çeşitliliğini keşfetmenin yanı sıra, oksijen oranı en yüksek olan bölgede yürüyerek inanılmaz manzarayı görme fırsatı buldu. 

Kaymakam Fatih Genel, yürüyüşler için bölgenin ideal olduğunu belirterek, Havran doğa zengini olan bir ilçe. Köylerinde henüz daha keşfedilmemiş muhteşem yerler var. Doğa sporlarına uygun yapısı ile Havran dağ truziminde alternatif bir yer olacak. Tur şirketleri körfezi kapsayan geziler ve diğer organizasyonlarda bundan sonra Havran'ı katacak. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından örnek gösterilen Taşarası, Karalar, Hüseyinbeşeler ve Çakırdere köylerini kalkındırma projesi ile Havran'ın köyleri turizme yelken açacak" şeklinde konuştu. 

Trekking yürüyüşüne Havran Kaymakamı Fatih Genel Havran,ilçe jandarma komutanı Üstteğmen Alim Yıldırım, Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz, Edremit TEMA Temsilcisi Kumsal Yenilmez, basın mensupları katıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 16:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?