6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Havran'da güreş heyecanı

25 YIL ÖNCE YARIM KALAN GÜREŞ HEYECANI

Balıkesir’in Havran ilçesinde en son 25 yıl önce yapılan ve yağmur nedeniyle ertelenen deve güreşlerinin, 25 yıl sonra tamamlanmasının heyecanı yaşandı.

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu’nun öncülüğünde, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile düzenlenen geleneksel hale getirilecek olan ‘1. Deve Güreşleri’ne Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir, Antalya ve Çanakkale’den 120’ye yakın deve katıldı. Piknik havasında geçen güreşlere Pazar günü olması nedeniyle halkın ilgisi de büyük oldu.

Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, “En son 25 yıl önce düzenlenen deve güreşleri yağmur nedeniyle yarım kaldıktan sonra bir daha düzenlenmemiş. Bizde seçildiğimiz takdirde deve ve pehlivan güreşlerini düzenlemeye söz vermiştik. Yüzyıllardır yapılan ancak unutulmaya yüz tutmuş, atalarımızdan bize kalmış geleneksel sporumuz olan bu mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Tüm geleneklerimize sahip çıkmalıyız. Geleneklerimiz kaybolunca biz yok oluruz. Deve güreşleri nedeniyle farklı şehirlerden insanlar geliyor yeni dostluklar kuruluyor. Bu ilgi düzenlememizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor”dedi.

Deve güreşlerine Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Akif Okur, ilçe jandarma Komutanı Alim Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Umut Tepe, Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baydar diğer daire amir ve müdürleri, il genel meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Zaman zaman develerin güreştiği sırada ayrılamaması seyircilerin arası girmeleri heyecanı arttırdı.

Bir gece öncede Kavaklı Parkı’nda ‘Deveciler Gecesi’ düzenlendi. Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu’nun zeybek oynadığı gecede katılanlar Lofçalıoğlu’nu ayakta alkışladılar.

25 YIL ÖNCE YARIM KALAN GÜREŞ HEYECANI
25 YIL ÖNCE YARIM KALAN GÜREŞ HEYECANI
25 YIL ÖNCE YARIM KALAN GÜREŞ HEYECANI
25 YIL ÖNCE YARIM KALAN GÜREŞ HEYECANI
25 YIL ÖNCE YARIM KALAN GÜREŞ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 15:45:02
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 17:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?