6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Havran'da motosiklet denetimi

Balıkesir’in Havran ilçesinde trafik polisleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde ruhsatsız ve plakasız olduğu belirlenen motorsikletlere el konuldu.

Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz öncülüğünde, Şehiriçi Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 kişinin motorsiklet kazasında ölmesinden sonra denetimleri sıklaştırdı.
İlçe merkezi ve çıkışlarında yapılan kontrollerde sürücülerin, kask takıp takmaması yanında ehliyet, ruhsat, sigorta, plakasız, egsozu açık olan ve çevre kirliliği oluşturanlara para cezası uygulanıp, motorsikletlerine el konuldu.

Uygulama sonucu çok sayıda motorsiklete el konulurken, bazı sürücülerin karara itiraz ettikleri gözlendi. Trafik polisleri, trafikten men ettikleri motorsikletleri Trafik Şube Müdürlüğü'nden gelen kamyonete yükleyip yedparka götürdüler.
Yetkililer, el konulan motorsikletlerin evraklarının tamamlanmasından sonra sahiplerine teslim edileceğinin bildirdiler. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Emniyet Amirliği’nin düzenlediği kontrollerin aralıksız süreceği öğrenildi.

Bu arada motosikletlere yönelik uygulaya Ak Parti İlçe Başkanı Muharrem Aydınlıoğlu, MHP İlçe Başkanı Halil Sönmez, DSP İlçe Başkanı Yunus Emre Ergamalıoğlu, DP Basın Sözcüsü Afif Kökden, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Önder, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Keser, Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy, Eğmir Taşıyıcılar Koop. Başkanı Ali Aydoğan, Esnaf Kredi Kefalet Koop. Başkanı Salih Koçyiğitler, Ülkü Ocağı Derneği Başkanı Ömür Kocataş uygulamaya tam destek verdiklerini açıkladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?