6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Havran'da Uçurtma Şenliği

Balıkesir’in Havran ilçesinde yüzlerce çocuk ilk kez uçurtma şenliğinde buluştu.
Hava muhalefeti nedeniyle bugün düzenlenen 23 Nisan törenleri sonrası Havran Tema gönüllü sorumlusu Haşmet Demirbil koordinatörlüğünde, Kaymakam Fatih Genel ve Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu’nun desteği ile düzenlenen ‘1. Uçurtma Şenliği’ büyük ilgi gördü.

Stadyumda yüzlerce çocuk yanında, büyüklerde unutamayacakları bir gün geçirme fırsatı buldular. Yarışmada, Kaymakam Fatih Genel, Şehit Eyüp Karataş İlköğretim Okulu ile Tema öğrencilerinden oluşan gurup, uçurtmayı en yükseğe çıkarmayı başararak birincilik sevincini yaşadı.

Yarışmada Başsavcı Cahit Gülen, Emniyet Amiri Kemal Hiçyılmaz’ın oluşturduğu grup ise ikinci, jandarma Komutanı Alim Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Ayanoğlu ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal Önder’den oluşan grup ise üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılar Tema tarafından Atatürk’ün nutuk kitabı hediye edildi.

Tema gönüllü sorumlusu Haşmet Demirbil, şenliğin büyük ilgi görmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek gelecek yıl daha kapsamlı olarak büyük şehirlerde olduğu gibi ön kayıtlar ve animasyon grupları ile daha çok renklendirileceğini kaydetti. Dereceye giren yarışmacıların ödülleri ise Belediye Başkanı Hasan lofçalıoğlu tarafından verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 18:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?