3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Havran'ın çehresi değişiyor

Balıkesir'in Havran ilçesinin çehresi değişiyor.

Gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Havran Belediye Başkanı Levent Gökalp, alt yapıya büyük önem verdiklerini söyleyerek, "40 yıllık su borularını değiştirdik. Halkımızın sağlıklı su içmesini sağladık. Kanalizasyon döşedik. Ulaşım yoları stabilize edilerek 6 bin metrekare soğuk asfalt çalışması yapıldı. 30 bin metre kare parke taşı,10 bin metretül bordür, 10 bin metretül kanal taşı, 6 bin metre kare tretuvar taşı döşendi. Araç filosunu genişlettik. 1 adet itfaiye, 2 otobüs, 1 cenaze aracı, 1 adet fen işlerinde kullanılmak üzere çift kabinli megastar, Et arabası ve damperli kamyon alındı. İlaçlama makinesi alındı. Araç zengini oldu. Daha modern çağdaş Havran için 9 adet park yaptık. Bu parklara şehit olan kişilerin isimlerini verdik. 3 binin üzerinde ağaç diktik" diye konuştu.

"Kavaklı ve 100 yıl parkına yapılan sosyal tesislerle halkımız ve öğrencilerimiz başka ilçelere taşınmamaya başladı. Bu da esnafın yüzünü güldürdü" diyen Gökalp, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni iş sahaları açmak için projelerimiz var. Körfezin merkezi konumundaki hayvan pazarını yeniden düzenledik. Mescit, çay ocağı ve lokantayı hizmete açtık. İnönü köprüsünü yaparak genişlettik. Bunun dışında 2 adette panel köprü yaptık. Diyaliz hastalarını taşınmaktan kurtaracağız. Yeni itfaiye binası yapıyoruz. Satmadık. 6 parça taşınmazı belediyeye kazandırdık. Temizliğe büyük önem veriyoruz. Çöpler düzenli alınırken modern bir şehir anlayışı içinde çöp konteynerleri değiştirildi. Toptancı hali düzenlendi. Kamu internet merkezi hizmete girdi. Öğrencilerimiz derslerini burada çalışabiliyorlar. Mezarlık duvarları, kaldırım çalışmaları sürüyor. Bittiğinde her yönden ışıl ışıl olacak. Kültür merkezimiz tamamlanacak. En büyük yatırımlarımızdan olan otogarı kısa sürede tamamladık."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 22:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?