3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Hayal 10' zanlıları adliyeye sevk edildi

Balıkesir polisinin 19 ilde gerçekleştirdiği 'Hayal 10' operasyonu kapsamında piyasaya kaçak mazot sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 24 kişi, adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bandırma Kom Grup Amirliği görevlilerince yaklaşık 8 aydır yürütülen 'Hayal 10' adlı operasyon, Kom birimleri ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü takviye ekipleriyle birlikte Balıkesir başta olmak üzere 19 ilde eş zamanlı olarak başlatıldı. 

Bilgin Kimya ve Yandef firması adı altında faaliyetlerini sürdüren şahısların, madeni yağları kimyasal işlemlere sokarak '10 Numara Yağ' diye ürettikleri sahte akaryakıtı
piyasaya sürdükleri belirlendi. Ayrıca firmanın işlemek üzere aldığı lisanslı ürünlerin giriş ve çıkışını dengelemek amacıyla sahte fatura düzenlediği, yüksek miktarda gelir elde ederek vergi kaçırdıkları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis ekipleri tarafından, Balıkesir, Bandırma, Gönen, Susurluk, Manyas ilçeleri ve İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Gaziantep, Mersin, Çanakkale, Adana, Kayseri, Çorum, Konya, Antalya, Eskişehir, Muğla, Yalova ve Şanlıurfa illerinde tespit edilen noktalarda yapılan aramalarda çok sayıda fatura, sevk irsaliyesi, çek, doküman, bilgisayar, dizüstü bilgisayar, banka dekontları, 2 adet tüfek, 3 adet fişek atar, 10 gram kubar esrar maddesi, 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

Operasyonda Bandırma ilçesinde 9 ton, Şanlıurfa'da 1 ton, Konya'da 7.5 ton, Bursa'da 35 litre olmak üzere toplam 17,5 ton sahte akaryakıt ele geçirildi. 

Soruşturmanın başlangıcından operasyon gününe kadar Bandırma'da 20 ton, Gönen'de 2 ton, Erdek'te jandarma ekipleri tarafından 81 ton, Susurluk'ta 15 ton, Sakarya'da 12,5 ton, Ankara'da ise 12 ton olmak üzere toplam 142 ton akaryakıt ele geçirildi. Operasyon kapsamında toplam ele geçen sahte akaryakıt miktarı ise 159 ton oldu. 

Balıkesir'de 1 kişi, Bandırma'da 12 kişi, Gönen'de 2 kişi, İstanbul'da 1 kişi, Çanakkale ve Çorum'da ikişer kişi ve Mersin'de 4 kişi olmak üzere aralarında suç örgütü lideri İsmail S. ve örgüt yöneticisi Mehmet Tunç B.'nin de bulunduğu toplam 24 şahıs, gözaltına alındı. Bandırma Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şahıslar, geniş güvenlik tedbirleri altında mahkemeye çıkartıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 14:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?