6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hayatta olduğuna birtürlü inanamıyor

Balıkesir'de, yediği mantar yemeğinden sonra komaya giren şahıs, kaldırıldığı hastanede günler süren mücadeleden sonra tedavilere cevap vererek hayata döndü. Doktorların yaşamasını "inanılmaz" olarak değerlendirdiği iki çocuk babası Cafer Taşkın, hayatta kalışının sevincini taburcu edilirken hastanede kurban keserek kutladı. 

Balıkesir'in merkeze bağlı Yeşilyurt Köyü'nde ikamet eden evli ve 2 çocuk babası Cafer Taşkın, 1 Ekim 2006 tarihinde köyde hayvanları otlatırken topladığı mantarları evine götürdü. Eşinin soğanla kavurup pişirdiği mantar yemeğini afiyetle yiyen Taşkın, 2 gün sonra aniden fenalaştı. Şuuru kaybolan şahıs, koma halinde hastaneye kaldırıldı. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde sara kliniğine yatırılan Cafer Taşkın, buradaki kontrollerde sara ibareleri görülmeyince yoğun bakıma alındı. Mantar yediği ve zehirlendiği belirlenen Taşkın'ın mantar zehirlenmesine bağlı karaciğer ve böbrek yetmezliği çektiği belirlendi. Doktorların bu tip vakalarda 10 hastadan sadece birinin yaşama şansı olduğunu belirttiği olayda, Cafer Taşkın'ın durumuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Zehir Danışma Merkezi ve Toksikoloji Bölümü ile temasa geçildi. Ankara'dan acil olarak getirilen Negalon isimli ilaç içirilen Cafer Taykın, 5 gün kaldığı yoğun bakımdan ölümü beklenirken doktorların ifadesiyle inanılmaz bir şekilde kurtularak yaşadı. Hızla kendini toparlayan hasta, dün bayram havası içinde taburcu oldu.

İNANILMAZ KURTULUŞ.. 

Cafer Taşkın'ın doktoru Dahiliye Uzmanı Osman Nuri Topal, hastanın hastaneye sara nöbeti ile yatırıldığını, Nöroloji'deki testlerde böyle bir belirti görülmeyince yoğun bakıma aldıklarını anlattı. Doktor Osman Nuri Topal, "Mantar yediği değerlendirilerek yoğun bakıma alındı. Karaciğer ve böbrek yetmezliği tespit edildi. Mantar zehirlenmesine bağlı karaciğer ve böbrek yetmezliğinden kurtulan hasta sayısı çok az. Yüz hastadan 10'u, 10 hastadan biri kurtulabiliyor. Bu hastalık ile ciddi bir hayati tehlike atlattı. O şimdi şanslı bir hasta olarak hayatta. Negalon isimli ilaç var, Ankara'dan getirttik ve kullandık. Bu hastanın karaciğer, böbrek, kalp, kas bütün enzimleri aşırı derecede yüksekti. Sağlık Bakanlığı Zehir Danışma Merkezi ve Toksikoloji Bölümü ile temasa geçtik. Şanslı olan yanı hastaya zamanında müdahele edilmesi. Kurtulmasının inanılmaz olduğunu söyleyebiliriz. Bu tip zehirlenmelerde yaşam şansı oldukça sıkıntılı, ölüm daha fazla orandadır" dedi. Doktorlar, ormanlık alan, kır vb. açık alanlardan kesinlikle mantar toplanıp yenmemesi için vatandaşları uyarıyor.
Hastaneden çıkarken yeniden doğduğunu söyleyen Cafer Taşkın, ne olduğunu anlamadığını söyledi. Hayatta olduğu için büyük mutluluk yaşayan Cafer Taşkın, kurtuluşunu taburcu olurken hastane önünde kurban keserek kutladı. Kesilen kurban, Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlandı. Bir daha asla mantar yemeyeceğini söyleyen Cafer Taşkın, eşi Zeynep'e sıkı sıkı sarıldı. Taşkın ve ailesi, Allah'a dua ederken, mucize kurtuluşa vesile olan doktor ve ekibine minnettar olduklarını söyledi. Cafer Taşkın, ölümcül zehirlenmeden kurtuluşunda sigara ve alkol kullanmamasının da büyük önemi olduğuna inanıyor. Doktorlar, bünyenin sağlam olmasının da tedavi sürecine olumlu yansıdığını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 13:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?