6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hayır Çarşısına büyük ilgi

Balıkesir'de, 52 Evler özel bir öğrenci yurdu için açılan kermes büyük ilgi görüyor. "Hayır Çarşısı" sloganıyla açılan karma kermeste, yiyecekten giyime, el işinden çeyize bin bir çeşit ürün satışa sunuluyor.

Balıkesir'in hayırsever kişiliğiyle de tanınan ünlü işadamlarından İbrahim Ermişler'in başkanı olduğu 52 Evler Öğrenim Çağındaki Kız Talebelere Yardım Derneği'nin Anafartalar Caddesi üzerinde açtığı hayır kermesinde, yaş ve kuru pasta çeşitlerinden ev yemeklerine, et dönerden tatlı çeşitlerine, kuru gıdadan turşu çeşitlerine, çaydan tüm meşrubatlara kadar her türlü gıda ve yiyecek en uygun fiyattan vatandaşlara sunuluyor. Ayrıca, bayanların evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru kaneviçeler ile çeyizlik örgüler ve çok çeşitli mefruşat ile mobilyadan kozmetiğe kadar bin bir çeşit ürün öğrenciler yararına satılıyor.

10 günlük kermesin 20 Mayıs çarşamba gününe kadar açık kalacağı bildirildi. 52 Evler yurdunda 50 kız öğrenci öğrenim görüyor. Dernek gönüllülerinden İsmail Çetin, kermesin tamamen gönüllü katılımıyla gerçekleştiğini belirterek özellikle hanımlara sağladıkları katkılar için teşekkür etti. 52 Evler Kız Öğrenci Yurdu yetkilileri, hayır kermesi için tutulan iş merkezi olarak kullanılan Anafartalar Caddesi'nde üzerindeki 3 katlı boş binayı kendilerine ücret talep etmeden tahsis eden Bigadiçli işadamı Muharrem Acar'a da teşekkür ettiler. Yüzlerce gönüllünün hiçbir ücret almadan katkıda bulunduğu hayır kermesi, 20 Mayıs çarşamba günü son bulacak. Balıkesirliler, "hayır çarşısı" kermesini hazırlayan dernek yetkililerini kutladı. Geçen yıl Plevne Öğrenci Yurdu'nun üstlendiği kermes her yıl bir defa olmak üzere geleneksel olarak düzenleniyor.

"HAYRIN POLEMİĞİ YAPILMAZ"
52 Evler Kız Öğrenci Yurdu gönüllüleri, kermesle ilgili lokantacılar odasının rahatsız olduklarını dile getiren ifadelerinin kendilerini üzdüğünü belirtti. Kermeslerinin kar amacı gütmeyen tamamen hayır için düzenlenen kısa süreli faaliyet olduğunun altını çizen yetkililer, "Biz burada lokantalara veya birilerine rakip olmak için bir iş yapmıyoruz ki. Neden rahatsız olunduğunu anlamak mümkün değil. Yani birileri rahatsız olacaklar diye böyle hayır faaliyetleri yapmayalım mı? İnsanların kermese gelmesi kimseyi rahatsız etmesin. Aksine bu tür faaliyetlere herkes katkı sağlamaya, destek olmaya çalışırken bu yöndeki olumsuz yaklaşımlar talihsizlik diye düşünüyoruz, üzücü. Biz bu hususta polemiğe girmeyi asla istemeyiz. Çünkü, hayrın polemiği olmaz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?