7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Hayır yemeği zehirledi

Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki bir köyde verilen hayır yemeğinden yiyen 23 kişinin zehirlendiği, hastaneye kaldırılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İvrindi ilçesine bağlı Erdel köyünde hafta sonu yedikleri yemek nedeniyle 23 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Bir müddet önce vefat eden Kadir Aydın için yapılan ve halk arasında "52 Hayrı" olarak bilinen hayır yemeğinden zehirlenen 7 köylü akşam saatlerinde İvrindi Devlet Hastanesi'ne müracaat etti. Yapılan tetkik sonunda vatandaşlara gıda zehirlenmesi tanısı kondu. hastaneye müracaat eden ilk 7 kişiden 4'ü Balıkesir'e sevk edildi. İlk müracaatların ardından İvrindi Devlet Hastanesi'nden olay yeri olan Erdel köyüne ambulans ve sağlık ekibi gönderildi. Zehirlendiği belirlenen 16 kişi daha ambulanslarla İvrindi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köydeki hayır yemeğinde, nohut, pilav, tavuk çorbası, keşkek ve höşmerim tatlısı dağıtıldığı öğrenildi. Jandarma ekiplerinin sevk edildiği Erdel köyündeki toplu zehirlenme olayıyla ilgili İvrindi Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Ankara'da olduğu için olayla ilgili telefonla bilgi aldığını ve gerekli takip ve müdahalelerin anında yapıldığını anlatan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, İHA muhabirine, zehirlenme olayında 20 kişinin hastaneye yatırıldığını, bu vatandaşların aynı gece şifayla taburcu edildiklerini, zehirlenmeye sebep olan hayır yemeğindeki gıdalardan numuneler alınıp incelenmek üzere laboratuara gönderildiğini, sonuçların henüz belli olmadığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:28:58
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?