3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hayırsever arazisine arıtma tesisi

Gömeç Belediyesi, kanalizasyon şebekesini tamamladıktan sonra bir hayırseverin bağışladığı arazi üzerinde biyolojik arıtma tesisi kuracak.

Biyolojik arıtma tesisinin yaz sezonu içinde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, çevreye büyük önem verdiklerini söyledi.

Göreve geldikten sonra ilk olarak ilçeye kanalizasyon sistemi kazandıran Belediye Başkanı Naim Kacabıyık, bir taraftan yol seferberliği başlatırken, diğer taraftan da biyolojik arıtma sistemi kurmaya başladı. İrem Himam adlı bir hayırseverin bağışladığı 10 dekarlık alan üzerinde yapımına başlanan biyolojik arıtma tesisinin inşaatı hızla devem ederken, tesis için 1 milyon YTL harcanacağı bildirildi.

Gömeç'in çehresini değiştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, "Göreve geldikten sonra ilk iş olarak ilçenin kanalizasyon işine el attık. Bunun ardından bir taraftan bozulan yollara beton parke taş ve asfalt yapımı sürdürürken, bir taraftan da biyolojik arıtma tesisi inşaatı başlattık. İrem Himam adlı hayırseverin bağışladığı 10 dekarlık alanda başlattığımız biyolojik arıtma tesisi inşaatı sezon sonuna kadar tamamlanacak. Harcanacak olan 1 milyon YTL paranın yarısını İller Bankası karşılıyor. Yarısını da belediye bütçesinden ödüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda cadde ve sokağımıza beton parke taş döşedik. 23 sokağımız da asfaltlanacak. İlçemizi modern bir şehir yapmak için çalışıyoruz. Bunun için de ekip arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 17:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?