3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hayırsever işadamı adına vakıf kuruldu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, memleketi bu ilçe olan Mehmet İlker isimli hayırsever, kendi adını taşıyan vakıf kurdu. Kısa adı MİV olan Mehmet İlker Vakfı'nın resmen kurularak faaliyete başladığı bildirildi. 

Özellikle memleketi olan Dursunbey'de bir çok hayır işlerine yardımcı olan, bilhassa eğitim ve sağlık konularında yardım etmeyi seven işadamı Mehmet İlker isimli vakıf ilk olarak Dursunbey ilçesinde çok önemli bir ihtiyaç halini alan bir öğrenci yurdu projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. İşadamı Mehmet İlker, kendisine ait olan bin 773 m2'lik arsayı vakfa bağışladı. Bu arsaya 17 katlı öğrenci yurdu binası yapımına başlandığı bildirildi. Yetkililer, öğrenci yurdu binasının iki katının yol seviyesinin altında olacağını, her bir katı 400 m2 olacak yurt inşaatının 3 yılda tamamlanacağını, toplam maliyetin 4 milyon dolar civarında olacağını kaydetti. Bir açıklama yapan hayırsever işadamı Mehmet İlker, yurt binasının yüksek olması sebebiyle Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden özel izin alındığını, sağlık ile eğitim için konsept bina izini aldıklarını belirtti. Mehmet İlker Vakfı tarafından kurulacak eğitim tesislerinden faydalanacak öğrencilerin kapasitesinin yüzde 10'unun yetenekli, ancak, maddi imkanı olmayan öğrenciler olacağı bildirildi. Hayırsever işadamı Mehmet İlker, "Dursunbey ilçesinde yapacağımız yatırımlarla bir ilke imza atmış olacağız, hizmetlerimiz devam edecektir" dedi. 

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük ve Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Mehmet İlker, 17 katlı binanın ilk 3 katını da vakfa bağışladı. Bundan başka, 149,31 m2 arsa ile Yeni Çarşı'da 20,50 m2 dükkan, 76,42 m2 bir arsa ve bin 569,07 m2 arsayı da vakıf malları kayıtlarına geçirdiğini açıkladı. Dursunbeyliler, hayırsever hemşerilerine hizmetleri sebebiyle teşekkür ettiler.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 16:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?