2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Hayvan pazarı kapatıldı

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, bazı köylerde görülen şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarının geçici bir süre için kapatıldığını duyurdu.

İl Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, şapın il merkezi ile bazı ilçelere bağlı köylerde görüldüğü ve Hayvan Sağlığı Zabıtası'nın aldığı karar gereği hayvan pazarının 11 Ocak'ta kapatıldığı belirtildi. Balıkesir Belediyesi de resmi sitesinde hayvan pazarının kapalı olduğunu duyurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, şap hastalığının daha çok ova köylerinde görüldüğünü ve köylerin karantina altına alındığını söyledi. Hayvan girişi çıkışı olmaması ve hastalığın yayılmaması için hayvan pazarını kapattıklarını kaydeden Sancı, "Şu an şap hastalığı görülen köylerde aşılama çalışmaları yapıyoruz. Aşılama çalışmaları genellikle şubat- mart aylarında yapılıyordu, ancak şap görülünce Özel İdare'nin katkılarıyla aşılamaya ağırlık verdik. Aşılamalar sonrası hasta hayvanların kısa sürede iyileşmesini ümit ediyor, en geç iki hafta sonra da hayvan pazarının açılacağını tahmin ediyoruz" dedi. - Balıkesir

 

...
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 17:03:39
Güncelleme :16 Ocak 2012 Pazartesi 17:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?