6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hayvanları koruma sözü istedi

Hayvan Hakları Federasyonu (Haytap) Bandırma Temsilcisi Nuray Boyalar, hayvanseverler olarak hayvanları yok sayan siyasilere oy vermeyeceklerini belirterek, Haytap olarak belediye başkan adaylarından seçildikleri takdirde hayvan haklarını koruyacaklarına dair söz vermelerini istediklerini kaydetti.

Haytap Bandırma Temsilcisi Nuray Boyalar, seçim öncesinde Bandırma'daki belediye başkan adaylarını dolaşarak federasyonları tarafından hazırlanan bir taahütnameyi imzalamalarını istediklerini söyledi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na başkan adaylarının göreve geldikleri takdirde titizlikle uymalarını istediklerini belirten Boyalar, "Bazı adaylar bunu kabul etmedi, bazılarına ise ulaşamadık. Hayvanların korunması konusunda talep ettiklerimizi CHP Başkan Adayı Sedat Pekel kabul ederek imzaladı. Kendisine duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar Bandırma'da sokak hayvanlarının korunması konusunda ihlaller yaşandı. Barınaktaki köpekler zehirlenerek öldürüldü. Biz artık bunların son bulmasını istiyoruz. Başkan adaylarının imzalamaları için sunduğumuz evrakta , hiçbir hayvanın belediye ekiplerince zehirlenerek öldürülmeyeceği, hayvan barınaklarının yapılması gibi konularda başkan adaylarının söz vermelerini talep ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 10:07:13
Güncelleme :27 Mart 2009 Cuma 10:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?