3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hayvanseverler şölende buluştu

Balıkesir, Kütahya, Çanakkale ve Bilecik'ten Bursa'ya gelen yüzlerce hayvansever, Yeşil Bursa Gönüllüleri Grubu'nun organize ettiği şölende bir araya geldi. 

Çeltik Köyü Eski Stadyumu'ndaki buluşmada hayvanseverler müzik ve dans gösterileriyle eğlendi. Şölene sahipleriyle gelen pitbull, boxer, hanski, dodo, rotwaer, kurt, golden ve retrıever cinsi köpekler ise hünerlerini sergiledi. 

Yeşil Bursa Gönüllüleri Grubu kurucu üyeleri olarak bir araya geldiklerini ve Bursa'da ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiklerini belirten Bülent Suayiş, "Yönetim olarak üç kurucu üye bir araya geldik ve böyle bir organizasyon düzenlemeye karar verdik. Bu ilk toplantımız. Katılımdan çok memnunuz. Sadece Bursa değil çevre illerden gelen arkadaşlarımızda var. Her çeşit köpek türleri burada mevcut. Aynı etkinliği gelecek yıllarda da devam ettireceğiz" dedi. 

Köpeğini çok sevdiğini onunla çok iyi bir arkadaş olduğunu belirten Gürsel Yürüten ise, "Köpeğime çok alıştım. O kadar çok alışkanlık yapıyor ki gece yatarken bile birlikte uyuyoruz. Hayvan beslemek insanın yaşam tarzını değiştiriyor. İnsanların hayvanlara yaklaşımı ve onlara karşı bakış açısı değişiyor. Bütün köpeklerle bir arada olmak güzel bir şey. Bursa'da hayvanlara bu kadar önem vermesi güzel bir duygu" diye konuştu. 

Boş alanda sahibinin yanından ayrılmayan ve sürekli etrafında dönen Puçhi adlı köpek görenlerin ilgi odağı oldu. Verdiği çoğu komutu yerine getirdiğini ve çok iyi anlaştıklarını ifade eden Rana Berkkaya, "Çok güzel bir etkinlik ve bu etkinliğin her zaman yapılmasını istiyoruz. Hem köpeklerimiz sosyalleşiyor hem de yeni arkadaşlar ediniyor. Pazar gününü mutlu bir şekilde değerlendiriyoruz. Bu organizasyonların temel amacı sevgidir. Sizde hayvana sevgi verirseniz ondan sevgi alırsınız" dedi. 

Etkinlik, müzik, çeşitli oyun ve sürprizlerle devam etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 10:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?