6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hedef 120 bin fıstık çamı fidanı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ürettiği 100 bin fıstık çamı fidanını ücretsiz dağıtan Orman İşletme Şefliği, bu yıl üretilecek fidanların hazırlığına başladı.
 

İlçeye bağlı köylerde fıstıkçamı dikimi her geçen gün artarken, orman idaresinin de vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtmaya başlaması hevesleri artırdı. İlçenin Seklik tepe mevkiinde geçtiğimiz yıl orman yangın işçilerinin yardımı ile 100 bin fidan üreterek dağıtan işletme, bu yıl için de hazırlıklara başladı.

Üretilecek fidanlar için hazırlanan toprağın elenmesine başlandığını belirten Orman İşletme Şefi Murat Akçakaya, "Geçen yıl ürettiğimiz fidanları vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttık. Yörede fıstık çamı dikimi çok fazla. Bu nedenle bizim fidanlarımız da büyük rağbet gördü. Bu yıl da 120 bin fıstık çamı fidanı üretmeyi hedefledik. Bunun için çalışmalara başladık. 4 kişilik ekibimiz fidan toprağını elemeye başladı. Önümüzdeki günlerde fidan ekime başlayacağız. Yöredeki fıstık çamı dikiminin artmasını istiyoruz. Bunun için fidan üretip dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?