6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hemşire olma hayali tarlada sona erdi

HEMŞİRE OLMA HAYALİ BİBER HALİ'NDE SONA ERDİ

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, OKS'de 320 puan alan bir kız çocuğu, maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayınca biber işçiliği yaparak hayatını kazanmaya çalışıyor.

İbrahim Ethem Akıncı İlköğretim Okulu son sınıfta iken OKS sınavına giren ve 320 puan alarak Bilecik Sağlık Meslek Lisesi'ni Sultan Yavaş'ın okuma hayali tarlada sona erdi.

15 yaşındaki Yavaş, tarladan topladıkları biberleri temizleyerek hem kendisinin hem de ailesinin geçimini sağlıyor. Gündelik işçi olarak çalışan Yavaş, okumayı çok istediğini, ancak maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadığını söyledi.

Hemşire olmayı çok istediğini, ancak hayalinin gerçekleşmediğini dile getiren Yavaş, "Okula giderken bile komşularımdan kitap alarak imtihanlara hazırlanıyordum. OKS'den 320 puan aldım. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemedim. Şimdi tarladan topladığımız biberleri ilçemizde bulunan hale getiriyorum. Kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum. Babam daha evvel çiftçilik yapıyordu. En büyük hayalim hemşire olmaktı. Ancak bu hayalimi gerçekleştiremedim" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu televizyonlardan izlediğini ve bakanın kız çocuklarını okutmak için gayret sarf ettiğini ifade eden Yavaş, bakanın kendisine de yardım etmesini istedi. Okumayı çok istediğini ve biber işçiliğinin kendisini çok yorduğunu söyleyen Yavaş, "Benim yaşıtlarım okula gidiyor, bense çalışıyorum. Okuyup hem ailemi, hem de kendimi kurtarmak istiyorum" diye konuştu

HEMŞİRE OLMA HAYALİ BİBER HALİ'NDE SONA ERDİ
HEMŞİRE OLMA HAYALİ BİBER HALİ'NDE SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 12:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ad_1996 IP: 88.235.126.xxx Tarih : 4.10.2009 19:21:03

zaten düşük not aldı 320 ben ondan 100 puan fazla aldım benim gibi not alsaydı belki de biber toplayamazdı