3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Her an yaşamamız mucize

Tıp uzmanları, insan ömrünün tamamen bir mucize olduğunu, bu bilinen gerçek kapsamında yaşanan her anın kelimenin tam anlamıyla bir mucize olduğunu söylüyor. 

Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, başta insanlar olmak üzere kalp taşıyan tüm canlıların an be an mucize eseri yaşadıklarını, günlük hayatta yaşam mücadelesi sebebiyle bunu düşünen pek kimsenin olmadığını belirtti. Kalbin öneminin her an hatırlanması ve unutulmaması gerektiğini söyleyen Hasan Hocaoğlu, "Her dakika yaşamamız bir mucize. Hayatımız, kalp atışının her anında yeniden kuruluyor" dedi.

KANSER VE KALP DAMAR HASTALIKLARINDAN KORUNMANIN ÖNEMİ 

Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, sağlıklı bir yaşam için 3 ana başlıkta topladığı konulara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Çağımızın en çok görülen ölüm sebeplerinden olan kanser ve kalp damar hastalıklarından korunmanın büyük önem arz ettiğini hatırlatan Hocaoğlu, insanların bunun için bazı şeyleri dikkate alıp, yaşamlarını zehir etmeyebileceklerini, takdiri ilahi dışında aslında herkes için bunun mümkün olabileceğini belirten Hocaoğlu, "Birincisi alkol ve sigara. Her ikisinden de taviz verilmeksizin kesinlikle uzak durulacak. İkinci olarak, fast-food. Bu ve benzeri türdeki yemeklerden ve yeme alışkanlığından uzak durulacak. Üçüncü olarak da, ailenizde genetik bir hastalık var ise mutlaka araştırma yaptırın. Bunlara dikkat ettiğimiz zaman çağımızdaki en büyük ölüm sebebi olan kanser ve kalp damar hastalıklarından korunmuş oluruz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?