7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Her mesaja güvenmeyin!

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bir vatandaş, cep telefonuna gelen bir SMS’de (Kısa mesaj), 9 bin TL para kazandığını ve bu paranın 4 adet 250’şer kontör gönderilmesi halinde kendisine verileceğini öğrendi ve durumu hemen Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar etti.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün, Hasan Erkan Yıldırım (36) adlı bir vatandaşın cep telefonuna, “Değerli Abonemiz, Turkcell Merkezinin başlatmış olduğu cep çekiliş kampanyası sonucu hattınız para ödülü kazanmıştır. Bilgi işlem için 0531 493 ** **’ı arayın. Turkcell” yazan bir SMS geldi. Mesajı okuduktan sonra gerçek sanarak verilen telefon numarasını arayan Yıldırım, Kızılay Ankara’da bulunan bir kurum ile görüştüğünü ve hak ettiği söylenen 9 bin TL’nin, sadece o telefon numarasına 4 adet 250’şer kontör gönderilmesi halinde kendisine verilebileceği cevabını aldığını belirtti.

Yaptığı telefon görüşmesinden sonra dolandırılacağını anladığını söyleyen Hasan Erkan Yıldırım, “Telefonda benimle görüşen kişi, 4 adet 250’şerlik kontör kartı satın alıp, üzerlerindeki yükleme şifrelerini göndermemi ve bu olaydan da kimseye bahsetmemek gerektiğini, aksi taktirde kazandığımı söylediği 9 bin TL’yi alamayacağımı söyleyince, ben bu durumdan şüphelendim.

Hemen Edremit Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayet dilekçesi verdim. Konuşla ilgili soruşturma başlatıldı. Vatandaşlarımızın bu tür SMS’leri dikkate almaması ve hemen yetkililere durumu bildirmesi gerekiyor. İnsanlar bu tarz yöntemler ile kandırılıyor. Hattınıza gelen SMS’lere inanıp kontör göndermeyin” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 13:00:13
Güncelleme :20 Ağustos 2009 Perşembe 13:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?