7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Herkese örnek olsun!

BALIKESİR'DE BÜTÜN OKUL ÖĞRETMENLERİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Balıkesir’in Edremit ilçesinde organ bağışı haftasında Akçay Nihat Tansoy İlköğretim Okulu müdür ve öğretmenleri toplu olarak organlarını bağışladılar.

Devlet Hastanesi Organ Masası sorumlusu Murat Dönmez’in de katıldığı törenle okul öğretmenleri öğrencilere ve topluma sağlık konusunda örnek oldular.

Okul Müdürü Nahit Deniz, “Organ bekleyen hastalarımıza katkı, topluma da bir mesaj verebilirsek kendimizi bahtiyar hissederiz" dedi.

Organ bağışı konusunda başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Murat Dönmez, “İnsanlar hasta olmadan evvel sağlıklarının kıymetini bilemiyor. Sıkıntı yaşayanlar organ bekleyenler şu an bu organların kıymetini çok daha iyi biliyor. 23 öğretmenimiz toplumumuza örnek olarak organlarını bağışladığına ilişkin form doldurdular. Kendilerine organlarını bağışladıklarına dair kart verildi. Bu bağış, diğer okullar, belediyeler, adliye ve diğer kamu, kurum ve kuruluşları çalışanlarına da örnek olmalı” dedi.

Hafta dışında da halkımızdan organ bağışı konusunda destek olmalarını beklediğini belirten Dönmez, “Nakil sayılarında yetersizlik sebebiyle organ yetersizliği çeken ve tedavi gören insanlar hayatını kaybetmektedir. Milyon başına düşen kadavra verici sayısı AB ülkelerinde 18.1 iken ülkemizde bu oran 3.6’dır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezliği önemli bir sağlık sorunu olarak gündemimizi korumaktadır. Organ bağışı ve nakil sayısını arttırabilmek için var gücümüzle çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

BALIKESİR'DE BÜTÜN OKUL ÖĞRETMENLERİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI
BALIKESİR'DE BÜTÜN OKUL ÖĞRETMENLERİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI
BALIKESİR'DE BÜTÜN OKUL ÖĞRETMENLERİ ORGANLARINI BAĞIŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 15:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?