3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hırsızı kovalarken kolu kırıldı

HIRSIZI KOVALARKEN KOLU KIRILDI

Balıkesir'de polisin suçüstü yakaladığı hırsızlarla arasında yaşanan kovalamacada hırsızın peşinden koşarken düşüp kolunu kıran polis memuru, kırık koluyla hırsızı yakalayıp adalete teslim etti.

Bandırma ilçesindeki olayda adli makamlara teslim edilen şüpheli tutuklandı. Kırık kolu ile hırsızı yakalayan polis memuru Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yılbaşı gecesi meydana gelen olayda, TOKİ konutlarında hırsızlık ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen asayiş şube ekipleri suçüstü yaptıkları hırsızlardan birini yakalarken diğer şüpheli ise kaçtı. Polis ekibinden bir memur kaçan hırsızı kovaladı. Polis-hırsız kovalamacasında dengesini kaybedip betona düşen polis memuru yaralanmasına rağmen kovalamaya devam ettiği hırsızlık şüphelisini yakalamayı başardı. Hırsızların gözaltına alındığı olayda kovalamaca esnasında düşen polis memuru sol kolunda ağır bir sızı olduğunu fark edince hastaneye götürüldü. Kolunun kırıldığı anlaşılan Halil İbrahim Gencer isimli polis memuru hastanede tedavi altına alındı. Kırılan kolu alçıya alınan polis memuru hastaneden tabur edilirken, yaşanan olayda polisin mücadelesi takdir gördü. Olayı öğrenen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurunu ödüllendirdi. Bugün valilik makamında düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ile birlikte hazır bulunan polis memuruna takdirname verip altın takan Vali Yılmaz Arslan, "Biz bütün güvenlik mensuplarımızın, polisimizin, jandarmamızın hepsinin cansiperane çalıştığını biliyoruz. Bunun hem örnek teşkil etmesi hem de gerçekten ciddi anlamda yaralanmış bir polis memurunun canı pahasına, bu sıkıntıya rağmen gidip hırsızı yakalaması her anlamda takdir edilmeye değer bir konu bizim açımızdan. Ben de Balıkesir Valisi olarak bu polis memuru arkadaşımızı bir takdirname ile ödüllendirmek istedim. Şahsında tüm güvenlik mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Acil şifalar ve başarılar diliyorum" dedi.

Vali Arslan, takdirname verdiği polis memuruna ayrıca çeyrek altın taktı. Bunun bir teşvik olduğunu kaydeden Yılmaz Arslan, "Bütün başarıların hepsini destekleyecek kadar altınımız var" diyerek bu tür başarıları karşılıksız bırakmayacaklarını ifade etti. Kovalama esnasında kırılan koluna rağmen görevini bırakmayıp koşmaya devam ederek kaçan suçluyu da yakalamayı başaran polis memuru Halil İbrahim Gencer'in, alçıdaki koluyla geldiği törende heyecanlı olduğu gözlendi. Yaşanan olayı anlatan Gencer, "Yılbaşı gecesi toplu konutlarda hırsızlık olayı anons edildi. Gittiğimizde biri içerideydi onu aldık, diğeri 100 metre ileride idi. Onu kovalarken çimlerde ıslak olduğu için kaydım kaldırıma düştüm. Devam ettim, hırsızı aldık. Adalete teslim ettik. Tutuklandılar. Kolumun kırıldığının farkına varmadım, sonradan fark ettim. Hırsız da iyice sona gelmiş, yorulmuştu. Ödüle layık gören devlet büyüklerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HIRSIZI KOVALARKEN KOLU KIRILDI
HIRSIZI KOVALARKEN KOLU KIRILDI
HIRSIZI KOVALARKEN KOLU KIRILDI
HIRSIZI KOVALARKEN KOLU KIRILDI
HIRSIZI KOVALARKEN KOLU KIRILDI
HIRSIZI KOVALARKEN KOLU KIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 17:44:01
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 18:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?