6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hırsızlık çetesi çökertildi

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde çok sayıda ev ve işyerinden hırsızlık olayına karıştığı ileri sürülen 6 kişilik hırsızlık çetesi, polisin yaptığı operasyonla çökertildi.
 
Edinilen bilgilere göre, uzun süredir Gönen'de çok sayıda ev ve işyerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını incelemeye alan Gönen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şebeke halinde çalıştıklarını tespit ettikleri hırsızları yakalamak için operasyon başlattı. Yapılan operasyonda, aynı hırsızlık çetesinden oldukları tespit edilen A.T. (19), F.P. (19), E.S. (22), F.S. (19), B.A. (19) ve Ç.T. (19) polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 6 şahısla birlikte büfelerden çalınan 586 YTL değerinde sigara, çikolata ve bisküvinin yanı sıra küçük ekran televizyon, vcd oynatıcı, ses sistemi ele geçirildi.
 
Yapılan araştırmada şebekenin yaptığı hırsızlık olaylarındaki maddi zararın ise 12 ile 13 bin YTL arasında olduğu tespit edildi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
 
Hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Gönen İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Girdap, vatandaşlardan şüphelendiklerini her olayı polise bildirmelerini istedi. Hırsızlığa karşı vatandaşların tedbirlerini almasını isteyen Girdap, "Vatandaşlarımız evlerinin kapı ve pencerelerin kilitlesinler. Böylece hırsızlık için zor hedef haline geleceklerinden hırsızlığa karşı caydırıcı önlem alınmış olur. Gönen ne kadar huzurlu bir kent olsa da bizler kendi güvenliğimizi öncelikle dikkate almalıyız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 18:25:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?