6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hırsızlık parasıyla 5 yıldızlı tatil

Çaldıkları altınları bozdurup 5 yıldızlı otellerde tatil yaptıkları ileri sürülen hırsızlık zanlısı 2 kişi suç üstü yakalandı.

Balıkesir'deki işleri sırasında polisin suçüstü yaptığı şüphelilerden hakkında 26 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtilen S.D. isimli zanlı tutuklanırken, arkadaşı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 YILDIZLI TATİL
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hafta sonu aldıkları bir ihbarı değerlendirdi. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki bir hırsızlık olayıyla ilgili takibe geçen polis ekipleri, 2 şüpheliyi hırsızlık yaptıkları evlerden birinde suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şahısların Balıkesir merkezde 8 ev hırsızlığı olayı gerçekleştirdiği, değişik tarihlerde başka illerde de hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adli makamlara teslim edilen şüphelilerden S.D. tutuklanırken, S.T. isimli diğer şüpheli ise mahkemece tutuksuz yarılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan araştırmalarda, hırsızlık zanlısı 2 şahsın araçları imle üzerlerinde yapılan aramalarda, 50 bin YTL tutarında altın ile hırsızlık suçunda kullanılan malzemeler, diz üstü bilgisayar, bir miktar nakit para ele geçirildi. Şahısların yapılan üst aramalarında üzerlerinden çıkan tatil fotoğrafları şaşırttı.

Çaldıkları paralarla özellikle Antalya bölgesindeki 5 yıldızlı otellerde yanlarında sevgilileriyle tatil yaptıkları tespit edilen şahısların son derece lüks ve mutlu bir yaşam sürdükleri belirlendi. Balıkesir polisinin başarılı operasyonu ile çökertilen hırsızlık şebekesi duyanları şaşkına çevirirken, operasyonla ilgili soruşturmanın ise sürdüğü bildirildi. Emniyet yetkilileri, hırsızlık olaylarıyla ilgili ele geçirilen çok sayıda ziynet eşyasının sahiplerinin bulunup teslim edildiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 17:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?