7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Balıkesir'de polisin düzenlediği bir operasyonda işyeri ve otolardan hırsızlık yapan bir şebeke çökertildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nin başarılı çalışması neticesinde yakalanan 5 kişiden 3'ünün adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, il merkezi ile Sındırgı ilçesinde meydana gelen işyerinden hırsızlık olaylarıyla ilgili bir çalışma başlatan polis ekipleri, 3 kişinin piyasaya ucuz fiyattan sigara satmak istediğini belirleyerek takibe aldı. Üç gün önce 2. Gündoğan Mahallesi'ndeki bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayının şüphelilerine suç üstü yapan polisler, H.S. isimli şüpheliyi yakalarken, 3 kişi ise olay yerinden kaçtı.

Yapılan çalışmalar sonucu, kaçan şüphelilerden A.R.A., Ö.G. ve H.G. isimli şahıslar yakalanırken, O.D. (28) isimli şüpheli ise yakalanamadı. Asayiş Şube'de gözaltına alınan şahısların alınan ifadeleri ve yapılan sorgulamalarında, hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen S.A. (49), Ş.K. (38), hırsızlık malı satın alan D.B. (43), S.A. (31) ve O.Y. (42) isimli şahıslar yakalandı.

Hırsızlık malı satın alan H.G., D.B., S.A. ve O.Y. isimli 4 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, adli makamlara teslim edilen 5 kişiden Özgür G. (29), Ali Rıza A. (29) ve Halil S. (26) isimli 3 şüpheli savcılığın tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hırsızlık olayının şüphelilerinin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sigara, gıda maddesi, LCD ekran televizyon, bilgisayar, antika saat ve tespih, uydu alıcısı, kuru sıkı tabanca, av tüfeği, bıçak ve benzeri malzemelerin ele geçirildiği, çalıntı malzemelerin tutanak karşılığı sahiplerine teslim edildiği bildirildi. Firar eden O.D.'nin yakalanmasına çalışıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 14:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?