3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hortum can aldı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yağmurla birlikte çıkan hortum bir kişinin ölümüne neden oldu.

Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’nde yağmurla birlikte çıkan hortumun ardından bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Alınan bilgiye göre, Güğü köyünde hortumu gören 4 çocuk annesi Alime Atak Kalın (68) çam ağacına sığınmak istedi. Hortumun çam ağacını devirmesi ile altında kalan Atak, hayatını kaybetti.

Yaşlı kadının kendisine ait inekleri otlatmak için, köye 2 kilometre uzaklıktaki meraya gittiği sırada hortuma yakalandığı ortaya çıktı. Güğü Köyü Muhtarı Şükrü Demiren, Köy civarında başlayan hortumun köye zarar vermediğini belirterek, "Hortum, yazın suyu akmadığı için bizim Kurudere dediğimiz Alime Atak’ın sığır otlattığı yerde başlamış. Koskoca ağacı kökünden sökmüş ve devirmiş. Alime hanım kaçamayınca ağacın altında kalıp can vermiş" dedi.

Fırtına, Kavak ve Hondular köylerinde de hasara neden oldu. Bir çok evin çatısı uçarken, 10 kişi de yaralandı. Bir çok ev sahibinin yağış nedeniyle evinin üzerine branda çekerek, yağmurdan korunmaya çalıştıkları belirtildi. Bazı hayvanların da yaralandığı bildirildi.

Dursunbey Belediyesi, Hondular köyünde mağdur olan köy halkına akşam yemeği verdi.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2011 Çarşamba 15:13:20
Güncelleme :12 Ekim 2011 Çarşamba 15:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper bakır IP: 78.188.218.xxx Tarih : 13.10.2011 10:04:34

tüm hemşehrilerime geçmişolsun dileklerimi gönderiyorum allah bir daha göstermesin