2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Hükümet torbanı al başına çal!

BALIKESİR'DE TORBA YASA PROTESTO EDİLDİ

Balıkesir'de Kesk tarafından düzenlenen basın açıklamasında Torba Yasa Tasarısı protesto edildi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (Kesk) bağlı Eğitim-Sen Balıkesir şubesi üyeleri "Torba Yasa Tasarısı"nın geri çekilmesi için basın açıklaması yaptı. Kesk adına basın açıklamasını yapan Eğitim Sen şube başkanı Sibel Öztürk Tarakçı, mecliste görüşülen Torba Yasa Tasarısı'yla işsizlik fonunun sağlanamayacağını, sürgünlerin yasallaşacağını ve ödünç memurluk getirileceğini söyledi. Tarakçı, işsizlik sigortası fonunun, iºsizlere değil, kaynak olarak hazineye ve işverenlere aktarılacağını belirterek, iºsizlik fonunun yağmalanacağını ileri sürdü. Hükümet aleyhinde sloganlar atılan basın açıklamasında konuºan Sibel Öztürk Tarakçı, "Esnek ve kuralsız çalışma yasalaşacağı için on binlerce belediye işçisi ihtiyaç fazlası olarak milli eğitim veya emniyetin taşra teşkilatına sürgün edilecek. Bu belediyeler 5 yıl boyunca yeni işçi alamayacak. Hizmet alımı yöntemiyle taşeronlaşma yaygınlaşacak. Memurlar kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kurum ve kuruluşlarda 6 aya kadar geçici süreyle görevlendirilebilecek" dedi.

 

"GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN GELECEĞİ ÇALINACAK"

TÜİK binası önündeki alanda düzenlenen gösteride, "Hükümet torbanı al başına çal", "Genel grev genel direniş" sloganları atıldı. Hükümet aleyhinde çeşitli dövizler açıldı. Sibel Öztürk Tarakçı, Torba Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesiyle memurların da işçiler gibi başka kurumlara ödünç verilebileceğini, norm kadro fazlası kamu emekçilerinin ihtiyaç fazlası personel olarak 4/C statüsüne geçirileceğini söyledi. İş yaşamını kuralsız hale getiren tasarının geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Eğitim Sen Şube Başkanı Sibel Öztürk Tarakçı, primini tamamlamayanın sağlık sigortasından yararlanamayacağını ve ömür boyu emekli olamayacağını belirtti. Tarakçı, "Herkes gelirinin yüzde 12,5'i oranında prim ödemedikçe sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak. Gençlerin ve çocukların geleceği çalınacak. 16-18 yaş arasında çalışan yüz binlerce genç ortalama 85 TL daha az ücret alacak. İşe ilk girişlerde deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkacaktır. Stajyerlik uygulamasıyla ücretler düşürülüp, sömürü artırılacak. Meslek yüksek okulu öğrencileri, meslek lisesi ve çıraklık okulu öğrencileri ile aynı kategori içine sokularak stajyerlik ve çıraklık ücretleri düşürülecektir. İşçi lehine iş müfettişleri eliyle yapılan denetimler, işçinin temel haklarına ve alacaklarına dair yetki bağımsız iş müfettişlerinden alınarak bakanlık personeline verilerek denetimsizlik artırılacak" diye konuştu.

ANKARA'YA GİDİYORLAR

Kesk Balıkesir Şubesi tarafından torba yasayla alakalı eylem için yarın Balıkesir'den Ankara'ya hareket edileceği bildirildi. Torba Yasa Tasarısının geri çekilmesi için yarın saat 11.00'de stadyum önündeki miting alanından (Kuva-yi Milliye Meydanı)otobüslerle Ankara'ya gideceklerini açıklayan Sibel Tarakçı, "Bu sefalet ve kölelik belgesini geri çektirmek için tüm emekçiler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürüyecek" dedi. Öte yandan, Türkiye'nin birçok bölgesinde bugün yapılan basın açıklamalarının ardından İstanbul, İzmir, Diyarbakır., Trabzon gibi bölgelerden de Kesk platformu tarafından Ankara'ya yürüyüş başlatıldı. Balıkesir'deki eyleme diğer sendika ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 14:29:03
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 16:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?