3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Hurdaya hücum

Balıkesir'de, belediye ekiplerinin yıktığı bir kafeteryanın bahçesindeki demir yığınları hurdacıların hücumuna uğradı. Onlarca kişinin akın ettiği yıkım yerindeki demirler 5 dakika içinde temizlendi. 

Balıkesir Belediyesi'nin tren garıyla ilgili çevre düzenlemesi kapsamında başlattığı çalışmalar devam ediyor. Önceki haftalarda eski depolardan başlayan yıkım işi bugün de kafeterya ile sürdü. Vasıfçınar Caddesi üzerinde bulunan ve işletmecinin mühlet istemesi üzerine bugüne ertelenen kafeterya yıkıldı. Belediye Fen İşlerine bağlı iş makineleri önce kafeteryanın bahçesini yıktı. Yıkım haberini alan çok sayıda hurdacı buraya akın etti. Hurdacılar yıkımdan çıkan demir aksamı almak için birbiriyle yarışırken, iş makineleri ise bir kazaya sebebiyet vermemek için çalışmaya ara vermek zorunda kaldı. 

Genci yaşlısı yıkım yerinde toplanan onlarca kişi demir parçalarının tamamını alıp olay yerinden ayrıldı. Bu sırada ana yolun geçtiği bölgede kaza tehlikesi yaşandı. Elleri ve kucakları hurda demirlerle dolu vatandaşlar, yoğun trafikte caddeden karşıya geçerken araçların altında ezilme tehlikesi geçirdi. Hurdacılar trafiği umursamazken, belediye işçileri yardımcı olmaya çalıştı. Hurdacıların ekmek parası için verdikleri mücadele dikkat çekti. Belediye yetkilileri, yıkımın aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 16:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CENK DALMA IP: 212.175.190.xxx Tarih : 5.02.2008 11:32:54

İşte memleket manzaraları kedi can derdinde kasap et peşinde