6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hüseyin yardım bekliyor!

Balıkesir'de, çocukluğunda oynarken düşüp iç kanama geçirdiği için ameliyat olan ancak tedavisi sırasında bir bacağı sakat kalan 24 yaşındaki bir genç, yetkililerden çalışabileceği bir iş ya da maddi yardım yapılmasını istedi.

Kepsut'un Piyade köyünde ikamet eden Hüseyin Alan (24), 15 yıl önce oynarken düştü, başına gelmeyen kalmadı. 1994 yılında düşmeye bağlı iç kanama geçiren genç ameliyat oldu.

Geçti derken, ameliyat yeri iltihaplandı. Ayda bir patlayan iltihap boşaltılırken, bu olay 2001 yılına devam etti.

Tedavi için Isparta Eğridir'e giden Hüseyin Alan, buradaki tedavisinde iltihabın kesildiğini, ancak bu defa da sağ bacağının çok zayıfladığını anlattı. Düşünce kırılan bacağı geçirdiği ameliyatın ardından zayıflayan Hüseyin Alan, "Bacağımın üzerine basamıyorum, en küçük bir sarsıntıda yere yığılacak gibi oluyorum. Koltuk değneği olduğu halde arkadaşlarımın yardımıyla ayakta duruyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ailem çok fakir, çaresizim. Yetkililerden maddi yardım istiyorum. İş ise iş, bana uygun ne iş verilirse çalışırım. Ne uygun görülürse, yardıma ihtiyacım var. Evde oturmaktan bıktım artık" diyerek yardım istedi.

FARKLI RAPORLAR
Yardım alabilmek amacıyla Kepsut Kaymakamlığı'na müracaat eden Hüseyin Alan'a, 2005 yılında Balıkesir Devlet Hastanesi tarafından yüzde 40 oranında sakatlık raporu verildi. Bu raporuyla Emekli Sandığı'ndan aylık bağlanması talebinde bulunan Hüseyin, kendisine 1 yıl sonra gelen bildiri üzerine Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk oldu. 2006 yılında Uludağ'daki kontrolünde ise yüzde 40 olan sakatlık oranının yüzde 26'ya indiği rapor edildi. "Böyle bir şey nasıl oluyor anlamadım" diyerek şaşırdığını ve üzüldüğünü söyleyen Hüseyin Alan'ın 2007 Nisan ayında sakat olan bacağı tekrar kırıldı. Son raporda sakatlık oranı yüzde 26 olarak belirtildiği için maaş da bağlanamayan Hüseyin Alan, yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 16:32:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?