6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Hz. Ömer Camii 15 Nisan'da açılacak

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde TOKİ konutlarında yapımı tamamlanan Hz.Ömer Camii'nin açılışı Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu tarafından yapılacak.

Bandırma Müftüsü Cahit Çetin 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, Bandırma TOKİ Hz. Ömer Camii'nin 15 Nisan'da yapılacak olan açılış törenine Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da katılacağını belirtti. Etkinlikler hakkında bilgi veren Müftüü Çetin, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda konferanslar, panaller, sempozyumlarla birlikte çok sayıda etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Müftü Uzun, "Sevgili Peygamberimiz'in (S.A.V.) doğumunun 1438. yıldönümünü idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. İslam dünyasında ilk ve tek olan uygulamamız 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatıldı ve bu yıl 21. yılına ulaştı. Bu yıl konferanslardaki ana konumuz 'İslam'da Aile' olacak. Kutlu Doğum Haftası'nda kamu kurum ve kuruluşları, esnaflar, yaşlılar konukevi, çocuk yuvası, hastane ve cezaevi ziyaretleri yapılacak. 14 Nisan akşamı İmam Hatip Lisesi tarafından 100. Yıl Yeni Camii'de mevlid tertip edilecek. 15 Nisan günü Cumhuriyet Meydanı'nda MÜSİAD tarafından Kutlu Doğum lokması dağıtılacak. Ayrıca 17-18 ve 19 Nisan'da konferanslar verilecek.

Yine 19 Nisan'da saat 14.00'de İhsaniye Camii'nde bayan hoca hanımlarımız tarafından bayanlara yönelik 'Kutlu Doğum Özel' programı sunulacak. Verem Savaş Derneği'de ücretsiz gezici sağlık taraması yapacak. 22 Nisan'da ise gün boyu Müftülük binamızda Kızılay kan bağışı kampanyası yapılacak. Bütün program ve etkinliklerimize Bandırmalı din kardeşlerimizi davet ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?