6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

İçme suyu temiz çktı

AYVALIK’IN İÇME SUYU TEMİZ ÇKTI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Belediyenin, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bölge Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü Çevre Sağlığı Laboratuarı’nda yaptırdığı son analizde Ayvalık’ın içme suyunun temiz olduğu açıklandı.

Önceki gün Ayvalık Belediye binasında Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Fatih Ayyürek, Ayvalık Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürü Mustafa Kesebir ve Ayvalık Belediyesi Su Kanalizasyon Amiri Coşkun Tunçmen’in yaptıkları basın toplantısında ilçenin içme suyu analiz raporları açıklandı.

Ayvalık Belediyesi’nin her altı ayda bir rutin olarak yaptırılan şehir içi içme suyunun her defasında pırıl pırıl çıktığı kaydedilirken, son olarak İlçe Sağlık Gurup Başkanlığı’nca 11 Kasım 2009 tarihinde de İzmir’de bulunan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bölge Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü Çevre Sağlığı Laboratuarı’nda gönderilen su numunelerinde yapılan analizlerde Ayvalık’ın içme suyunun içinde bulunması gereken ağır metallerle, arsenik, kadmiyum ve kurşun seviyesinin standartların çok altında olduğu belirtildi.

 

AYVALIK İÇME SUYUNDA ARSENİK YOK

Ayvalık Su Kanalizasyon Müdürü Mustafa Kesebir, “İçme suyumuzun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tahlil sonuçları Sağlık Bakanlığı normlarından çok daha kaliteli bir düzeyde olduğu bu raporlarla bir kez daha kanıtlandı. Belediyeler için özellikle kimyasal ve mikrobiyolojik tahliller çok önemlidir. İçme suyu insan sağlığı için her şeyden çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı ve AB uyum yasaları standartları göre, ilçemizin içme suyumuzda koli basili üreten bakteri olmadığı, suyun içerisinde olması gereken kadmiyum oranının yönetmelik gereği yüzde 5 iken, bizim suyumuzda yüzde 2 oranında olduğu tahlil sonuçlarında ortaya çıkmaktadır. Yine Kurşun oranı normal standartlarda 25 iken bizim tahlil sonuçlarımızda 2 olarak çıkmıştır. Suyumuzda ki selenyum oranı ise standardı 10 iken, bizde 3 olarak ölçülmüştür. Kimyasal olarak ağır metallerin şehir içi içme suyumuzda standart sınır değerlerin çok altında oluşunun yanı sıra Fiziksel tahlil sonuçlarında da bulanıklık, koku, tat ve renk tahlillerinde de suyumuzun son derece uygun olduğu ortaya çıkmıştır. Tüm bunlarla birlikte suyumuzda ki arsenik oranı ise standart kabul edilen sınır değerlerin çok çok altında kaldığı açıkça görülmektedir’’ diye konuştu

Ayvalık’ın 150 Evler, Merkez ve Kemalpaşa Mahallesinden alınan beşer litrelik su numunelerinin gönderilmesiyle İzmir’de yapılan tahlillerde içme suyunun tertemiz çıkmasından son derece memnun olduğunu belirten Belediye Başkan vekili Fatih Ayyürek ise, “Ayvalık halkının rahatlıkla arseniksiz, astbestsiz ve herhangi bir zararlı ağır metal içermeden şehir içi şebeke suyunu tüketebilmesini sağlayabiliyoruz. Her altı ayda bir yapılan analizlerde her seferinde suyumuz tertemiz çıkmıştır. Bu en sonuncusu olan analiz raporlarında da Sağlık Bakanlığı ve AB uyum yasaları standartlarının sınır değerlerinin çok altında olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Cennet ilçemizde havamız, denizimiz, güneşimiz gibi suyumuzu da halkımıza gönül rahatlığıyla sunabilmenin haklı gururunu taşıyoruz. Ayvalık’ın içme suyu hazır satılan sularla rekabet edebilecek kalitedir. Bu yüzden de son derece mutluyuz’’ dedi.

AYVALIK’IN İÇME SUYU TEMİZ ÇKTI
AYVALIK’IN İÇME SUYU TEMİZ ÇKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 15:04:00
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 18:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?